Támogass!

Az életem több pontján felmerült bennem a kérdés (például amikor érettségi előtt a pályaválasztásról kellett döntenem, vagy amikor a blognak elkezdett felfutni a nézettsége és töprengtem, hogy elkezdjem-e magam képezni a brand-építés terén), hogy szeretnék-e pénzt keresni az írással. A válasz nyilván az, hogy igen. Ki ne szeretne pénzt keresni azzal, amit élvezettel csinál?

A nehezebb kérdés az, hogy hajlandó lennék-e munkaként tekinteni az írásra és a kreatív projektjeimre. És a válasz az, hogy nem. Nem szeretném, hogy az írás legyen a munkám. Nem szeretném, ha a kreatív projektjeim viselnék annak a súlyát, hogy be kell fizetni a villanyszámlát, és nem szeretném felvállalni azt, hogy az íráshoz, kutatáshoz, tanuláshoz, kreatív játékhoz kapcsolódó örömömet a nézettségi mutatók és olvasói elégedettségi felmérések között navigálva kelljen megőriznem.

A kreatív projektjeim kíváncsiságból fakadnak, a kíváncsiság hajtja őket, és általában addig jutnak, ameddig a kíváncsiságom elviszi őket a hátán. És ez nekem így megfelel.

Meglepődve tapasztaltam viszont, hogy ennek ellenére — sőt, esetenként pont ezért — akadnak olyan emberek, akik a kedvességen, érdeklődésen és szereteten kívül, amit a blogom, az instagramom vagy más kreatív projektjeim követőitől kapok, szívesen ajánlanak fel egy picinyke részt a keresetükből arra, hogy támogassák a kreatív kalandozásaimat, és mindent, ami belőle születik.

Ha úgy érzed, te is szívesen csatlakoznál az aranyszívű mecénásaimhoz, kukkants el a Patreon oldalamra és kattints a Become a patron gombra!

53B9D729-7011-41DD-9CA7-D85FA72EF263

Hírdetés