Böjti felajánlás

Holnap kezdődik a Nagyböjt! (Annak, aki ünnepli, tartja.) Ti tesztek böjti fogadalmat? Lemondotok valamiről Nagyböjt idejére?

Bár mostanában főleg kritikus tartalmakat olvasok-hallgatok a mormonizmusról (ó, te régvolt, naiv mormon péntek rovat! :)), most mégis eszembe jutott egy megfontolandó mormon hagyomány.

Minden hónap első vasárnapján a mormonok böjtölnek, és a böjt során megspórolt pénzt adományként ajánlják fel. Most, hogy a velünk határos Ukrajnában kitört a háború – ami biztos vagyok benne, hogy mindenkinek egy kicsit a gondolataiban motoszkál most -, mindannyian tudunk egy kis jót tenni, akár egy apró adománnyal, vagy csak figyelemfelhívással.

Vagy ha tartjuk a Nagyböjtöt és ennek idejére lemondunk valamilyen anyagi dologról, megfontolandó lehet, hogy az azon megtakarított pénz egy részét felajánljuk egy önkéntes szervezetnek, akik Ukrajnában vagy az Ukrán határon tevékenykednek.

Én az Instagram oldalamon highlightban osztottam meg néhány olyan adakozási lehetőséget, amikre akadtam, ha ez segítséget nyújt valakinek.

instagram.com/nagytimi85

Az ima, a gondolatok, a megosztás is fontos, hiszen a figyelemfelhívás fontos, de ha módotokban áll, tegyetek ti is kézzel fogható módon is jót ebben a szomorú helyzetben!

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s