Ferenc pápa ötujjas imája

A Habfürdő blog Vásárhelyi Rékája a napokban megosztott egy lélekemelő kezdeményezést az instagramján: kérj egy imát, küldj egy imát! (A profilján a kiemelések közt még visszanézhetők.)

Ez végre motivált arra, hogy elhozzam ide ezt az “apró trükköt”, ezt az egyszerű imatechnikát, amit Ferenc pápa ajánlott. Én is alkalmazom, mert szeretem az ilyen “ujjon számolós”, praktikus dolgokat.

Ferenc Pápa ötujjas imája

Imádkozzunk a következő emberekért, az ujjainkat emlékeztetőként használva:

  • Hüvelykujj — ez az ujj van hozzánk a legközelebb: imádkozzunk a hozzánk közelállókért! Őket a legkönnyebb a szívünkbe idézni, ezért könnyű velük kezdeni az imát.
  • Mutatóujj: imádkozzunk azokért, akik példát mutatnak, utat mutatnak nekünk! Példaképekért, tanítókért, aktivistákért imádkozhatunk például.
  • Középső ujj — ez a leghosszabb ujjunk, kiemelkedik a többi közül: imádkozzunk a “nagyjainkért”, vezetőinkért!
  • Gyűrűsujj — ez a leggyengébb az öt ujjunk közül: imádkozzunk a gyengékért, elhagyottakért, bánkódókért, szenvedőkért, betegekért, üldözöttekért, nehézségekkel küzdőkért!
  • Kisujj — használjuk a legkisebb ujjunkat emlékeztetőként arra, hogy utolsóként önmagunkért imádkozzunk! Így új perspektívából nézhetünk a saját helyzetünkre, a másokért való imádkozás kissé kimozdít minket a saját gondjainkból, és ha előbb gondolatban szeretetet küldünk mások felé, azután saját magunk felé is könnyebben fordulunk szeretettel, megértéssel.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s