Mostanság láttam, hallgattam, olvastam — 2019 június

Mariann könyves blogjának havonta visszatérő rovata megihletett, és ugyan nekem nincs akkor étvagyam a könyvek terén, azért arra gondoltam, csak összegyűjtöm, mit olvastam, néztem, hallgattam az elmúlt hónapban.

Könyvek, amiket kiolvastam:

Könyvek, amiket elkezdtem, de félbemaradtam / folyamatban vagyok velük:

 

Ami a sorozatokat illeti, Petivel megnéztük az HBO Chernobyl sorozatát, John Oliver heti politikai humor műsorát folyamatosan követjük, és elkezdtem nézni A szolgálólány meséjének friss, harmadik évadát is.

Ezen kívül, bár a nyári Vipassana elvonulásra sajnos nem fogadták be a jelentkezésemet, a Vipassana meditációról szóló filmre viszont végre sort kerítettem.

Júniusban jelent meg Elizabeth Gilbert új könyve, a City of Girls, ezt promózva a könyv születésének egyik kulcseleméről, a gyász és a kreativitás kapcsolatáról is nagyon sokat beszél a könyvturnéján. Ezért őt is igyekeztem elcsípni itt-ott, például Oprah podcastjában vagy Marie Forleo Youtube csatornáján.

A számomra kedves Youtube-páros, Conor McMillen és Brittany Tailor babája megszületett május végén (pont a nagymamám születésnapján), így az ő csatornáikon (az alternatív/autentikus kapcsolatokkal foglalkozón és az életmódos/családi csatornájukon egyaránt) elsősorban babás-életmódos videókat néztem.

Youtube-on ezen kívül leginkább az As/Is életmód csatorna, a What If szórakoztató-ismeretterjesztő csatorna és Trevor Noah (Comedy Central) frisseit követtem, valamint Boho Berry is visszatért! Ó és elkezdett foglalkoztatni az IFS (Internal Family Systems) terápia, ezért néztem néhány riportot Dick Schwartz-cal a téma kapcsán.

A podcastok sorában elkezdtem még hallgatni Bill Nye Science Rules! podcastját, de (részben Bill stílusa miatt, amit néha jobb csak apró részletekben fogyasztani, nekem legalábbis) csak lassacskán haladok vele.

A blogok most kicsit háttérbe szorultak nálam, de azért Austin Kleon blogján a fél szememet rajta tartom.

Nos, nagyjából ezeket fogyasztottam júniusban.

Nektek mi volt a kedvenc olvasmányotok, csatornátok, vagy egyéb szellemi táplálékforrásotok az elmúlt hónapban?

Hírdetés

Mostanság láttam, hallgattam, olvastam — 2019 június” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Á, de édes vagy, nagyon-nagyon szépen köszönöm a linkelést! :)))
    Vicces módon le sem esett, hogy az az én blogom lehet, ami inspirálhat <3
    Jó ez a kis könyvválogatás, Elizabeth Gilbert könyve engem is érdekel, meg hát ideje lenne Harari mûveit kézbe venni – csak hát túl sok könyv, túl kevés idõ ugyebár.
    A növényes poszton azért gondolkozz el, olyan szépek nálad, minden szobás képen nézem ;) amúgy ezek az elszámolósdik arra szolgálnak, hogy ne felejtsem el, miket fogyasztottam, mert nálam az olvasás a szinte egyetlen kikapcs tevékenység, a gyerekek mellett. Arra is jó, hogy azt kövessem, merre, mennyire változik az ízlésem, pl. mostanában kicsit óvatos vagyok a kortárs magyar mûvekkel, mert volt egy idõszak, amikor besokkaltam a depis könyvektõl.

    • Aw igen, és Harari nem is egy könnyed olvasmány. Fél éven át el-elhúzódnak a könyvei az életemben. :D Nekem most újra visszaszivárgott a fiction az életembe, egy időben csak tanulós-gondolkodós könyveket olvastam, idén valahogy megint fiction év (is) van. És növények, oké, növények, regisztráltam. :D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s