Az angol kaland – Welcome and sorry for my English!

[PLEASE SCROLL DOWN for English version]

Jól sejtitek ha sejtitek: nagy ugrásra szántam el magam. (Nem sok utánagondolással, ami azt illeti, úgyhogy meglátjuk, mi sül ki belőle.)

Évek óta fontolgatom, rágom, tologatom, hogy esetleg kétnyelvűvé tegyem a blogom, de mindig féltem. Jó, hát elpötyögök angolul, egyre jobban boldogulok, ahogy telnek az évek, de mégis hogy jövök én ahhoz, hogy angolul próbáljak írni?

De aztán ahogy egyre többet mozgok nemzetközi vizeken, ahogy már nemcsak olvasok és videókat nézek, de (elsősorban a bullet journal közösségben) angolul írok kommenteket és facebook bejegyzéseket (amik hosszban gyakran már bőven meghaladják azokat a bejegyzéseket, amiket a kezdet kezdetén ide a blogra írtam), ahogy Instagramon már szinte csak angolul osztok meg (hiszen többen követnek külföldről, mint itthon), rájöttem, hogy akár jogosultnak érzem magam, akár nem – máris mindennapos az, hogy angolul osztom meg a gondolataimat, a véleményemet, az ötleteimet, az érzéseimet.

Akkor miért ne merném megugrani azt, ami olyan régóta minden évben szerepel a jövő évi vágyaim listáján, és adjam meg az engedélyt magamnak, hogy, még ha helyenként esetlenül, mókásan vagy fülsértően hibásan is, de végre a Kincsesfüzeten is írjak angolul is?

Persze semmiképp nem szeretném ha ez a rendes posztjaim rovására menne (amik, valljuk be, nem sorakoztak olyan sűrűn mostanában – így talán ebből a szempontból is most van a legkevésbé fájdalmas lehetőség erre a kísérletre), lehet, hogy továbbra is lesznek csak magyar nyelvű bejegyzéseim… és az is lehet, hogy pár hónap múlva már csak kínosan nevetgélni fogunk ezen a próbálkozáson.

De remélem, nem így lesz – remélem, hogy a Kincsesfüzettől nem elvesz, hanem hozzátesz az, ha egy kicsit kinyílok, ha egy kicsit kiterjesztem a csápjaimat.

Ti mit gondoltok?

welcome-en-1


Welcome and sorry for my English!

If you don’t know me: I’m Timi from Hungary, and I’ve been writing this blog since 2012. The name Kincsesfüzet means “a treasury book”, and my intention with this blog is to collect all my treasures here – everything I find useful, inspiring or wise.

I longed for writing my blog in English and Hungarian side by side since a while, but I never dared. I learned English for two years in high school and I feel way not qualified enough to share my thoughs, opinions, advice and feelings in English.

Back in last December, I started my bullet journal journey and became the part of an amazing international community. During this last year I didn’t only recieve many encouraging comments (along with other non-native English speakers) to share anyway, even if our English is flawy, but I realized I AM already sharing my thoughs, opinions, advice and feelings in English every day, in always longer posts and comments on Facebook, and my Instagram is already English only (since I have more English-speaking followers than Hungarians and I naturally started to share my photos with English commentary).

So – with a lot of anxiousness – I decided to give it a try and start to share my posts here in both Hungarian and English. I’m not pretty sure how will it work out, maybe I’ll still have Hungarian only posts too (I want to give a boost, a fresh breeze to my blog, no way to make it harder for myself to write), and I can really just hope that I can keep up with this, but why not try, right?

Corrections and advices are welcome, but please be patient with me. I’m doing my best, but I’m pretty sure that often with laughable results or grammar crimes. :)

This is it for now, but stay tuned, my first Hungarian & English post is already in queue.

Hírdetés

Az angol kaland – Welcome and sorry for my English!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Annyira megörültem a bejegyzésnek, amikor megláttam a Bullet Journal Junkies csoportban. Én nagyon felnézek rád, amiért meg merted ezt tenni. Igazi hős vagy a szememben és nem csak ezért. Ha valakinek hálás lehetek, hogy sikerült lassan egy év kitartó munkájával rendbe szedni az életemet, akkor az egyik feltétlen te vagy, Timi. Erről a blogról jutottam el az urban-eve-re és a boho berry-re is. Via és Kara munkássága mind óriási kapaszkodót jelentenek számomra. Tavaly tél óta rendszeresen olvasom a cikkeid és elmondhatom, nem hazudtolja meg a nevét a blog. Tényleg Kincsesfüzet, amit érdemes fellapozni. A nyitottság az újra és a megfontoltság, ami a cikkeidből árad igazi példaképpé tesz számomra. Sokat tanultam tőled már idáig is.
  Nagyon kíváncsi vagyok az új cikkekre, már alig várom őket! Sok sikert, erőt és boldogságot!

  • Ó köszönöm! <3 Nagyon jólesett a kommented és köszönöm, hogy írtál! ^^ Évek óta mindig tologattam ezt, azt hiszem, ideje volt megugrani. :) Via és Kara nekem is hatalmas inspiráció, örülök, hogy meg tudtam osztani és segíthettem ezzel! ^^

 2. Good for you! You are amazing. :) I took French classes from kindergarten to grade 12, but I didn’t retain enough to be able to write a whole blog post in my second language.

  • Yeey my first English comment! ^^ Thank you for writing! ^^
   I am the same with German. Learned it for twelve years but I can’t put a proper sentence together…

 3. Én magyarként követlek Instán :D Szóval kicsit sajnálom, hogy már magyarul nem nagyon írsz kommentet a képeid alá. Azonban ez arra is ráébreszt, hogy meg kell tanulnom angolul, pl. munkát is nehéz találni angol tudás nélkül, és ezt most sajnos nagyon tapasztalom, és sok lehetőségről emiatt maradok le :( Úgyhogy ideje angolt tanulnom :D

  • Szégyellem is magam az insta miatt, de oda gyakran nincs erőm és türelmem duplán írni, és valahogy minduntalan az angol felé húzok…
   Remélem, segítenek majd kicsit a kétnyelvű cikkek – bár nem a legjobb forrás vagyok, amiből tanulni lehet. :) De ha találsz olyan facebook csoportot pl, ami az érdeklődési körödbe tartozik, nagyon motiváló tud lenni a nyelvtanuláshoz.
   Ha a bullet journal téma érdekel, a Bullet Journal Junkies fb csoportot nagyon ajánlom! :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s