#PlanWithMeChallenge – Január #2

Az elmúlt egy hétben nem voltam olyan lelkiismeretes, néhány napot kihagytam a kihívásban, de azért elhoztam ezen a héten is az újdonságokat.

Történt viszont még valami izgalmas: megérkezett az eBay-ről rendelt Leuchtturm1917 naplóm.

Több kérdést is kaptam azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet most a filofaxommal. És igen, számomra is meglepetés volt ez a hirtelen jött nagy szerelem a bullet journal iránt. Bár az eredeti terv az volt, hogy a napi tervező marad a filofaxban, most mindent magához ragadott a bullet journal. Adok egy kis időt ennek a nagy szerelemnek, ha egy kicsit kiforrott, bővebben is írok arról, hogy mit-miért-hogyan – addig is itt vannak az információmorzsák a #PlanWithMeChallenge napi témáin keresztül.

Munka és magánélet – nos, ezt a kettőt szétválasztani jelenleg nem nagy probléma a számomra (a főállásom most a láblógatás itthon), ezért még tavalyról hoztam egy tippet. A filofaxomban nagy segítségemre volt, hogy beiktattam még egy “mai nap” könyvjelzőt, így pikk-pakk tudtam váltogatni a napi tervező és a munkahelyi teendőlista között.

A személyes fejlődésről való elmélkedésemet még a bébi-bujóm tartalmazta (így hívom magamban a próba bullet journalomat, amit a férjem készített és amit használtam a csodaszép Leuchtturmom érkezéséig). A Level10Life év- és önértékelése sokmindenre rámutatott számomra, leginkább a vakfoltjaim felismerése volt tanulságos. A személyes fejlődéssel kapcsolatban például rájöttem, hogy akármennyit is gyarapodtam az elmúlt években, még mindig túl kevés tudatosságot viszek ebbe a területbe (is).

Mivel a tanulmányaim kérdését a személyes fejlődésnél már érintettem, ezt a témát átugrottam a kihívásban. Helyette viszont megosztottam, hogyan kísérletezgettem a napi tervező kinézetével, amíg a Leuchtturm naplómra vártam. Mókás volt Lorem Ipsum szövegekkel teleírni egész oldalakat.

A szakmai fejlődés egy újabb nagy kérdés volt a számomra, amikor az évemet értékeltem. Végül a blog is helyet kapott itt. Zitának pedig köszönöm a kérdéseket, holnap hozom a kapcsolódó cikket a blogra!

A pénzügyekkel kapcsolatban sem volt sok látványos megosztani valóm (leszámítva az aprópénzes ibrikem tartalmát), mivel már évekkel ezelőtt meghoztam azt a döntést, ami nagyon sokat könnyített az életemen: hogy a pénzügyek kezelését teljes egészében a férjemre delegáltam.

Remélem, hogy a családi események, ünnepek és évfordulók szemmel tartásában is jó társ lesz az új naplóm, amibe legelsőként egy éves naptárt vezettem fel.

Ma pedig az első napi tervezőimet mutattam be.

Jövő héten elhozom a további képeket, addig is követhettek instagramon, és nagyon szívesen veszem a további kérdéseket, itt vagy ott!

Hírdetés

#PlanWithMeChallenge – Január #2” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Pont ilyen fekete tollam van nekem is :) A napi tervező kérdés, hogy filofax vagy bujo, nálam abban a pillanatban lett eldöntött kérdés, amikor kipróbáltam a bullet journalt. Ugyanis a filofaxom compact, és kevés lapot tartok benne mindenből (havi, heti, jegyzet, stb), hogy lapozható legyen. Megpróbáltam a napokat is ott vezetni, de két lapnál többet nem igazán vett szívesen a kisebb gyűrűméret. Plusz én listázok. Mindent. És ezek már aztán pláne nem fértek be a filoba, de a bullet journal meg kifejezetten alkalmas a mániám kezelésére :P Tetszik a minimalista fejléced, praktikus és mégis jól néz ki.

  • Köszönöm! :) Igen, ez egy klassz dolog a bullet journalban, hogy egyszerre egy nap van nyitva, de egyébként a filofaxban is meg lehetne csinálni ugyanezt, nem kötelező ott sem előre legyártani a napokat.
   Ami engem elhódított a bujóban, az az, hogy mennyire… időtállóan szép. A filofax archiválást egyszerűen nem tudtam normálisan megoldani, és a bullet journallal most valahogy meglett az az érzésem, hogy a tervező funkciót is ellátja, ugyanakkor lesz egy naplóm, amit évek múlva is levehetek a polcról és fellapozhatok, hogy áh, tényleg, ez történt január 16-án!

 2. Kedves Timi! A Leuchtturm-ot ebay-en kitől rendelted és mennyi szállítási díjért? Én néztem amazonon (németországit), de nagyon drága a szállítás az ebay-en meg épp nem találok normális színben/méretben/mintában… :(

  • Szia!
   Innen rendeltem: http://www.ebay.com/itm/131556658726 Sajnos itt is horribilis volt a szállítás, 5000+5000… Őszintén szólva miután láttam a szállítási díjat, nem is akartam megrendelni, de a férjem rádumált. :P Mondjuk megdolgoztak a pénzért, egy héten belül itt volt, futár hozta, biztosítottan, nyomkövetetten meg minden. Csak hát… nem olcsó.
   Nem tudom, hogy a Leuchtturm hivatalos oldalát nézted-e? https://www.leuchtturm1917.com/#Land – Én most átfutottam, azt írja, szállítanak EU országokba, de vadászkutya legyek, ha látom, hogy mennyiért…

  • Uhh, mennyivel vállalhatóbb itt a szállítási költség!!! Sajnos a színkavalkád tényleg nem túl nagy. De köszi a linket, instant mentem el a watchlistre! *.*

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s