#PlanWithMeChallenge – Január #1

Akik követnek instagramon, azok napi visszajelzést kapnak a #PlanWithMeChallenge-ben való részvételemről is, de arra gondoltam, megosztom itt is a képeket.

A kihívás témáit Kara (Boho Berry) blogjáról töltöttem le, és mivel a férjem egy szerencsés tévedés folytán A4-ben is kinyomtatta, jutott belőle a filofaxomba, a bullet journalomba és az új üzenőtáblámra is.

Az első nap témája a bemutatkozás volt.

Aztán rögtön a sűrűjébe vágtunk és a januári oldalakat mutattuk be. Ezeket a filofaxomból fotóztam, bár ahogy látni fogjátok később, engedtem a csábításnak, és kipróbálom a bullet journalt mint tervezőt is, nem csak mint jegyzetfüzetet.

Ezután pedig a tervezési stratégiáról volt szó – mit, mikor, hogyan? Ennek nemrég külön cikket is szenteltem, de most készítettem hozzá egy kis összefoglaló diagramot is.

A 2016-os nagy célok kapcsán írtam korábban a Level 10 Life módszerről, amivel nekivágtam a 2016-os nagy céljaim kigondolásának – bár a konkrét célok még nincsenek lefixálva, de egy tonnányi jegyzetem van már hozzájuk. Nemrég pedig Kara jelentkezett egy bejegyzéssel és videóval a témában, akitől én az ötletet kölcsönöztem, érdemes ránézni.

Mivel a filofaxom elrendezését már bemutattam korábban, ezúttal egy másik napi tervezőt mutattam be: méghozzá a kísérleti bullet journal tervezőmet.

Amikor az újévi fogadalmak kerültek szóba, rögtön a tavalyi Don’t Break the Chain fogadalmaimra gondoltam. Ilyeneket idén… nos, tettem is meg nem is. Tavaly hatalmas motiváló erőnek bizonyult, bár év végére mindegyik fogadalmamat sikerült megszegnem egy-két alkalommal. Szerettem volna viszont még több dolgot is szemmel tartani, de anélkül, hogy ez túl sok macerával járna. A havi figyelő (monthly tracker) lett ezúttal a nyertes ötlet, amit szintén Karától kölcsönöztem.

Az ismétlődő feladatok kapcsán pedig azt mutattam meg, hogyan bukkannak fel az ismétlődő feladatok a napi tervezőmben is, amellett, hogy vezetem őket fejben vagy a havi figyelőben, esetleg még a telefonom is emlékeztet rájuk.

Jövő héten jelentkezem a #PlanWithMeChallenge-re készült további képekkel, de aki türelmetlen, az nyugodtan kövessen instagramon!

Hírdetés

#PlanWithMeChallenge – Január #1” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Szia!

  Nálam is beütött a bullet journal mánia, és a #PlanWithMeChallenge is szimpi volt, de végül még nem kezdtem bele. Láttam, hogy várod a Leuchtturm-ot, honnan rendelted? Én egy pesti papírboltban találtam, de sajnos nem volt pontrácsos, így maradt a sima, de azt is imádom. :)

  • Szia! Úgy látom, ez most mindenkit elér. :) Ebayről rendeltem, bár sajnálatos módon benéztem a postaköltséget, így egy kicsit drága buli lett… De már nagyon várom, remélem, megéri! :)

  • Milyen papirboltban talalkoztal vele? Bennem is ellenallhatatlan vagy ebredt egy irant, holott a kislanyommal most vettunk magunknak naplot, amit bujo stilusban vezetunk, szoval nincs epp nost racionalis oka a vagyakozasnak.😽

   • Ebayről sikerült végül beszerezni, papírboltban (online és offline is) sajnos csak négyzetrácsos naplókat találtam.

 2. Én teljesen fölbuzdultam azon, hogy magadnak készíted a lapokat a filoba, úgyhogy ezzel töltöttem a sziveszter éjszakát meg még az év első napját is :) Egyelőre vegyes a dolog, mert voltak még sima filofaxos jegyzetlapjaim, azokat használtam föl, de volt, amit már A6-osra váltottam. A napokat kezdtem bullet journal stílusban vezetni, illetve a havi előretervezőhöz is használok néhány jelet. Egyébiránt meg teljesen el vagyok veszve az évkezdéssel, a takarítással, a blogolással, mindennel. Ezt arra próbálom fölhasználni, hogy elengedjem a görcsös “minden csak akkor jó, ha a legjobb és pontosan úgy van, ahogy kell lennie és elterveztem” perfekcionizmusomat (ezt úgy szeretném szögediesíteni pörfekcionizmusra, így annyira “pesti” :D). Köszi, hogy itt is megosztottad a képeket, most legalább 1 hónapra bunkofonra váltottam, ezért nem nézegettem az instagramot!

  • Igen, a filofax remek erre, hogy kipróbálj valamit, és ha nem működik vagy nem “pörfekt”, akkor akár jövő héten lehet cserélni. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s