Az én új őszi szokásom: az olvasás

A mindennapos fogadalmaim listája most már elég hosszú, és mégis, mindig találok valami újat, amivel bővíthetem. A legújabb pedig: az olvasás.

Óóó, szinte látom a csodálkozó arcokat! :) Azt hittétek, nekem nem okoz kihívást a rendszeres olvasás, igaz? Miután gyakorlatilag egy könyvtárban nőttem fel (legalábbis egy könyvtárnyi mennyiségű könyv között), egy kicsit én is kellemetlenül éreztem magam, amikor felírtam a mindennapos fogadalmaim közé az olvasást – mintha csak a fogmosást kellett volna felírnom napi emlékeztetőbe.

De a helyzet az, hogy az íráshoz hasonlóan olvasni is csak akkor szoktam, amikor ihletettnek éreztem magam. Ez nem jelentette azt, hogy keveset vagy ritkán olvasnék, bár ez viszonyítás kérdése (még mindig értetlenül állok több ismerős és ismeretlen olvasási statisztikái előtt a moly.hu-n, és töprengek, hogy vajon csak az én napom áll-e mindössze 24 órából), de előfordult, hogy hetek teltek el úgy, hogy nem fogtam könyvet a kezembe. Nem azért, mert nem lett volna időm rá, nem lett volna olyan könyv, ami érdekelt, vagy ódzkotam volna az olvasástól – egyszerűen megszokás híján volt, hogy ennyi ideig nem jutott eszembe.

Az írással kapcsolatban már megosztottam, én miért tartottam fontosnak, hogy a rutinommá váljon, és miért nem félek tőle, hogy ezzel elvész belőle a móka, most pedig az olvasás is beállt a sorba. De ez ugyanígy igaz volt számomra a mindennapos naplóírásra, az esti tornára vagy a munka utáni páros-kutyás sétára is, a lehetőségek száma pedig végtelen, hogy számodra mi lehet az a tevékenység, amit félsz, nem akarsz vagy nem is jutott még eszedbe mindennapos rutinná tenni, meghagyod ritka csemegének, ahelyett, hogy jobban elmerülnél benne és több helyet szorítanál neki az életedben.

Ha érdekel a téma és szeretnéd az őszt egy új szokás elsajátításával indítani, ha valaminek szívesen helyet szorítanál az életedben, de jól jönne egy kis motiváció és segítség, iratkozz fel a hírlevelemre, mert az ebook, amit most ajándékba adok hozzá, pont erről szól! ;) 


IRATKOZZ FEL A HÍRLEVÉLRE!


Ha pedig van olyan kaland, amibe az ebookom hatására vágtál bele, oszd meg azt is, nagyon szívesen olvasnék róla! ^^ Bogcsi például 30 napos rajzkihívásba kezdett. Veled mi a helyzet, te mivel pörgeted fel az őszt?

Hírdetés

Az én új őszi szokásom: az olvasás” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Két dolgot mondjuk úgy, hogy “nem mertem” egyszerre megfogadni… , de a következő hónapra én is olvasással kapcsolatban tervezek. Úgy egyébként, hiányosságaim vannak a bőröm hidratálása terén, így pl. ide tettem most az ágy mellé egy Oriflame uborkás permetet, igyekszem minden este használni.

  2. Ismerős érzés, többet olvasok, mint az összes igazi ismerősöm együttvéve, a molyon meg sokszor csak “szégyenkezek”, hogy az évi 100-150-200 könyvet olvasókat messziről sem közelítem… Lehet, hogy én is bevezetem ezeket a mindennapi 15 perceket, naplóírás, torna jutott hirtelen eszembe, az olvasás általában megvan, lefekvés után szoktam olvasni az ágyban, ha máskor nem is.

  3. Másokról nem tudok nyilatkozni, de az én titkom az, hogy munkában holtidőben olvasok, ez a mostani helyemen jobb napokon 1 könyvet jelent (kb. 300 oldal), a régi helyemen másfél könyv / nap volt.

    • Azta! O.o Mondjuk például az előző munkahelyemen a portások közt is volt olyan, akit mindig könyvvel a kezében láttam. :) Így már tényleg van ráció ezekben a vad számokban.

  4. Itt az ideje, hogy kipróbáljak egy fitness challenge-t, mindig kíváncsi voltam, vajon van-e értelmük, most megtapasztalom a saját bőrömön (fenekemen, hogy egész pontos legyek, merthogy butt challenge-t választottam). ;) Az évi 100 könyv nem semmi! És én még azt hittem, hogy az évi 20-30 könyvvel egész jó vagyok. Bár én kifejezettem lassú olvasó vagyok, szeretem ízlelgetni a szavakat, egy-egy jól eltalált könyvben pedig sok ízlelgetnivaló mondat van. :) Évi 100-200 könyv…! Nem tudok napirendre térni fölötte…

    Timi, nagyon szeretem a blogodat, öröm olvasni téged, nagyon szépen bánsz a szavakkal, csak így tovább! :)

  5. Visszajelzés: Hálás hétfő #165 | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s