Dióhéjban #14


A Dióhéjban egy olyan egymondatos napló projekt, ami rövidke kérdésekkel, témaindítókkal segít megragadni és megőrizni a hétköznapok apró emlékeit. A kérdésekre én is válaszolok, és ha van kedvetek, válaszoljatok ti is a kommentek között! A rovat cikkeit a dióhéjban címke alatt olvashatjátok.


diohejban

Az első emlékem…

… az, hogy a nagypapámmal építőkockákból tornyot építünk. Ami egészen pontosan úgy nézett ki, hogy a nagypapám tornyot épített, én pedig ledöntöttem. 

Fogalmam sincs, miért, de valahogy biztos vagyok benne, hogy ez egy igazi emlék (nem olyasmi, amit elmeséltek és én elképzeltem, összeraktam a fényképek és más emlékek alapján), és abban is, hogy ez az első. 


Most ti jöttök! Nektek mi az első emléketek? (Ha nem tudjátok biztosan, akkor megoszthattok egy /vagy több :)/ korai emléket is.)

Hírdetés

Dióhéjban #14” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Egy óriási(nak tűnő) kutya megszagolta hátul a pelenkámat, miközben gyanútlanul ücsörögtem a házunk előtti padon, anya meg beszélgetett valakivel. Nagyon megijedtem tőle és évekig rettegtem a kutyáktól, amíg anyu megelégelte és befogadott egy kutyát mellém. Úgy 4 éves lehettem ekkor és azóta is imádom az állatokat :)

    • Óó!… Azért jó hallani, hogy hamar a végére jártat anyukád a dolognak. Én tizen…x (…hat?) éves koromig rettegtem a kutyáktól, mire lett egy. :)

  2. Jött hozzám a télapó és el volt törve a karja, és megkérdeztem a szüleimet, hogy miért, erre azt mondták, hogy leesett a szánról. Kis mozdonyszettet hozott, szabadon össze lehetett állítani a síneket darabkákból.
    Aztán később szüleim elmondták, hogy igazából csont részeg volt, és úgy tört el a karja :)

  3. Nekem legelsőnek mondható emlékem: nagymamával építünk. Fakockákból “szolgálati madárlakot”. Házikó fakockából, az ablakán dobáltam be a lekisebb kockákat, ezek voltak a berepülő madarak. (Erdő mélyén lamtunk szolgálati lakásban :) és voltak ilyen mestérséges odúk a fákon, gondolom onnan jött a gondolat….) Rengeteg élményem van. Ez vszleg az egyik legrégebbi. Kb 3 éves koromból.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s