Dióhéjban #8


A Dióhéjban egy olyan egymondatos napló projekt, ami rövidke kérdésekkel, témaindítókkal segít megragadni és megőrizni a hétköznapok apró emlékeit. A kérdésekre én is válaszolok, és ha van kedvetek, válaszoljatok ti is a kommentek között! A rovat cikkeit a dióhéjban címke alatt olvashatjátok.


diohejban
Micsoda hét!… Akartam mondani, hogy nem is értem, hogyan szívhatta le ennyire az energiáimat ez a hét, de aztán eszembe jutott, hogy egy szakdolgozat védéssel kezdődött – ami, ha nem is féltem miatta, azért mégiscsak egy szakdolgozat védés volt. 

A mai kérdésem: Hogy állsz a délutáni alvással?

Bár nem vagyok olyan, mint a nagypapám, akinél a napi rutin része volt egy óra ebéd utáni alvás a “Jó ebédhez szól a nóta” c. rádióműsor hangjaira, de én sem állok hadilábon a délutáni alvással. Néha munka után hazaérve (bár az már inkább este, mint délután) elterülök, jobb esetben magamra borítok egy takarót, vagy még azt sem, csak eldőlök egy sarokban, mint egy lisztes zsák, durmolok pár órát, és este még lehet lelni némi hasznomat. Hétvégén is vannak hasonló elborulásaim – engem nem zavar a napszak vagy a fény, egész kényelmesen alszom napsütésben egy korai órában is. És a mai nap is ilyen volt – sőt, nemcsak hogy ledőltem pár órára, de a férjem szörnyülködésére még takarót is húztam magamra a nagy melegben: amellett, hogy már megállapítottuk, mekkora különbségek vannak a hőérzékelésünkben, ha fáradt vagyok, a takaró alá bújás már önmagában is pihentet kicsit, hát meg ha durmolással is társul!

Ti hogy álltok ezzel? Tudtok délután, nap közben aludni, vagy csak éjszaka?

Hírdetés

Dióhéjban #8” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Mikor óvodás voltam, utáltam aludni, így ebéd után mindig hazavittek. Bezzeg most, így huszonegynéhány évvel később… sokszor én is hazaesek, be az ágyba és egy órát szundítok. :D

  • Épp a héten beszélgettünk a munkatársaimmal is a csendes pihenőről, az egyik fiú azt mesélte, hogy aki nem tudott aludni, azokat kivitték gesztenyét gyűjteni, hogy ne zavarják a csoportot – elfoglaltság a gyereknek, egy kis plusz pénz az óvodának. :)

 2. Az előző válaszhoz kapcsolódóan – ki vásárol gesztenyét?! Ne érts félre, őszinte hódolója vagyok a gesztenyének (ősz óta egy-két kivételtől eltekintve vele mosok!), de mégis, ki ad ki pénzt érte? És miért?!

  A délutáni alvással vegyes a kapcsolatom, néha szuper jól esik (képes vagyok két óra közötti lyukasórában is aludni), máskor meg olyan vagyok utána, mint egy zombi. Olvastam valahol, hogy 1 óránál többet nem kellene aludni, és akkor nem lesz zombi-üzemmód, de olyan nehéz felkelni… Nyári vizsgaidőszakban is szokott olyanom lenni, hogy már 1-2kor muszáj aludnom egyet (tegyük hozzá, hogy 10-11 előtt nem kelek fel ilyenkor…). Az egyik tanár mondta, hogy a legjobb, amit tehetsz tanulás közben, ha elálmosodsz, hogy alszol egyet, ő is 12 órákat aludt diákként vizsgaidőszakban. Ő messziről a legintelligensebb tanár, úgyhogy igazat adok neki. :D Bár idén talán egyszer aludtam, valami hatása lehet, hogy minden nap fél-egy kiló epret és 2-2,5 L citromos vizet fogyasztok. :)

  • Ennek egyszer én is utánanéztem, mert nekem is furdalta az oldalamat. Főleg hogy Sopronban sok a vadgesztenye fa, és minden évben iskolai program volt, hogy szimatszatyrokkal fölszerelve kirajzottunk a parkokba, és mázsaszám (vagy tonnaszám?!) hordtuk vissza az iskolába a gesztenyét, ahol a torna öltözőkben halmozódtak, amíg a suli el nem passzolta őket.
   És mint kiderült, a gyógyszeriparban és a kozmatikai ipartban használják alapanyagként, oda megy az a sok vadgesztenye, amit a gyerekek gyűjtenek. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s