Dióhéjban #5


A Dióhéjban egy olyan egymondatos napló projekt, ami rövidke kérdésekkel, témaindítókkal segít megragadni és megőrizni a hétköznapok apró emlékeit. A kérdésekre én is válaszolok, és ha van kedvetek, válaszoljatok ti is a kommentek között! A rovat cikkeit a dióhéjban címke alatt olvashatjátok.


diohejban


Mi az aktuális olvasmányod?

Gretchen Rubin Boldogságtervét és Farkas Lívia Ennél zöldebbjét még korábban kezdtem újraolvasni, ezek most félúton pihennek, és éppen aktuálisan George R. R. Martin A tűz és jég dala sorozatának a Kardok vihara c. kötetét olvasom. (Valami misztikus összefüggés lehet aközött, hogy amikor a Trónok harcát vetíti az HBO, mindig kedvem támad továbbhaladni a könyvsorozattal. :P Még ha mindig a sorozat mögött lemaradva kullogok is vele.)

Hírdetés

Dióhéjban #5” bejegyzéshez ozzászólás

  • No, akkor te még nálam is jobban le vagy maradva. :) Kaján örömmel fogadom. ;)
   A könyvmolyok most azt csemegézik, milyen érdekes, ahogy a könyvhöz képest egyre inkább eltérő irányba viszik a sorozatot – nekünk majd fordítva lesz érdekes. :)

   • Hat igen, le Vagyok maradva. De egyszeruen nincs kedvem ugy olvasni, hogy csak 20-30 oldalt, hanem hétvégén leülök, és egész nap olvasom. Na most erre már hétvégén sincs időm :(

  • Hű, és jó az új GR könyv?! Én az Happier at Home-ot kezdtem el és hagytam félbe még… umm, pár éve?… Amikor friss volt. Nem a könyvvel volt a baj, hanem azzal, hogy akkor még nem tudtam elég jól angolul és nagyon nyögvenyelősen haladtam. Adnom kellene neki (meg magamnak) egy új esélyt valamikor. :)

   • Nekem jobban tetszik, mint a Happier at home, egyszer már átolvastam, most jegyzetelek is… Hajrá az angolul olvasással, én akkor kezdtem el, amikor megkaptam a Kindle-t, és hirtelen sokkal több lett az elérhető angol nyelvű könyv. Elsőre lassú volt és problémás, mostanra már legtöbbször szívesebben olvasok angolul, mint magyarul, és majdnem ugyanolyan gyorsan is haladok vele… csak sokat kellett gyakorolni :)

 1. Via könyve nekem is, szintén újraolvasás, és szintén félretéve pihen (és sikerült összevonva kétszer is félreolvasásnak írjam :D). Konkrét céllal kezdtem el olvasni és menet közben feltaláltam a spanyol viaszt. :) Úgyhogy most már nem siettetem az olvasását.
  Bovarynét már a félév eleje óta olvasom, ez a magammal hurcolós könyvem, és csak a harmadáig jutottam, mert általában csak heti 1-2x jutottam oda, hogy olvassak belőle.
  Kindlen most épp a Prímszámok magánya, ezt tegnap kezdtem, de ma már be is fejezem szerintem. Szintén újraolvasás, az angol után most magyarul.

 2. Anna Karenina, de már hónapok óta… Alapvetően tetszik, de néha olyan vontatott és lassú, hogy inkább félreteszem. Limonádénak A felhők felett 3 méterrel c. olasz regényt olvasom épp, semmi extra, tavaszra-nyárra elmegy.=)
  A Kardok viharát én nagyon szerettem, az a kedvencem az eddigi öt kötet közül, 10 nap alatt elolvastam. =) Akkor nagyon sok szabadidőm volt, ez töltötte ki. =)

  • Sokan írták, hogy ez volt a kedvenc kötetük a sorozatból. Én egyszer elkezdtem, nyammogva félretettem, majd most újra elővettem, és alig tudom letenni. :)

 3. Most éppen egy krimit kezdtem el olvasni Karen Rose-tól. Egyelőre még nagyon az elején járok, sajnos mostanában nagyon beszippant a net, és elveszi az időt a könyvektől. Ezen jó lenne változtatni… :/

 4. Nemrég kezdtem Coelho Házasságtörését és vele párhuzamban olvastam a Sánta őz, a sziú indián sámánt is ( utóbbit alig tudtam letenni, nagyon jó!!!). Aztán a napokban eléggé rákattantam Polcz Alaine könyveire, ő bizony jött és mindent vitt. Csodálatos írásai vannak, azt se tudom melyiket olvassam, mindegyikbe belekapok egy kicsit. Szívből ajánlom mindenkinek!
  Ám a legfontosabb, amiért hozzászóltam ehhez a bejegyzéshez, hogy gratuláljak a Dióhéjban rovathoz! Ez egy csoda, főleg azért, mert így jóval gyakrabban olvashatjuk az írásaidat, még ha rövidebb lélegzetvételűek is. Így minden nap rákukkantok a blogra, csak úgy mint néhány éve, mikor először rátaláltam. Tudom, nem könnyű dolog napról napra valami újjal előrukkolni, de neked eddig nagyon jól megy, drukkolok, hogy hosszúéletű legyen a Dióhéjban! Csak így tovább!

  • Aaaawww, nagyon szépen köszönöm! ^^ Igen, én is ezért örülök többek közt a Dióhéjban rovatnak, nagyon jólesett, amikor Szilvi az áldását adta, hogy lekoppintsam a Napzártát (http://eletespillecukor.blogspot.hu/search/label/Napz%C3%A1rta), mert nagyon büszke vagyok rá, hogy az évekkel mennyit fejlődtem abban, hogy tartalmasabb cikkeket adjak, de nem mindig tudok kitermelni annyit, amennyit szeretnék, és így mégis kap állandó törődést a blog – na meg az olvasók. :)

 5. Én éppen Jack Canfield két könyvét olvasom párhuzamosan, A siker alapelveit és Merj nyerni címűt. :) Már újraolvasom mindkettőt, de annyira jó stílusban ír az író, hogy szinte magával ragad és mintha nem egy önfejlesztő könyvet, hanem szórakoztató olvasmányt olvasnék. :)

  • A Merj nyerni!-t nem ismerem, de A siker alapelvei alapmű nálam is. Egy kicsit olyan, mint azt a Bibliára szokták mondani, hogy csak fel kell csapni találomra, és biztosan találsz benne valamit, ami éppen akkor, éppen ott, pont neked szól. :)

 6. Én most Kat Zhang: What’s Left of Me c. könyvét olvasom. Egyelőre érdekes, bár inkább érzelmi vonalon hangsúlyos, nem pedig eseménydús.
  Kicsit kizökkentem mostanából az olvasásból, pedig mindig is imádtam olvasni, egyik kedvenc kikapcsolódásom. Örülök, hogy ha csak ilyen egyszerűbb olvasmányokkal is, de visszakerül az életembe az egész.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s