{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – 3 kívánság

Kívánj hármat! – Ez volt az eheti VKP kihívás témája.

Vigyázz! Kész! Posztolj!

Ami végső soron… egy nagyon nehéz feladat.

Mert mégis ki az, aki villanysütőre pazarolja a kívánságát, ha világbékét is kérhet az aranyhaltól vagy a dzsinntől? De mégis ki az, aki ilyen olcsón elintézi a kérdést, hogy csuklóból világbékét kér, ahelyett, hogy igazán átgondolná a kérdést?

A három kívánságban tehát az a trükkös, hogy eldöntsük, milyen szempontból is akarunk kérni. Megpróbálunk választ adni arra a filozofikus kérdésre, hogy mi lenne az a három (nem több, nem kevesebb) dolog, ami a legtöbbet adná az emberiségnek? Vagy feltesszük ugyanezt a filozofikus kérdést saját magunkra, esetleg a szűk családunkra vonatkozóan? Vagy megpróbáljuk megcélozni az álmainkat, aminek még gyakorlati haszna is lehet, ha aztán elgondolkodunk, hogyan élhetnénk meg ezeket az álmokat a hétköznapokban? Esetleg teljesen reális kéréseket írunk fel?

Hogyan kívánjunk hármat? De ami ennél fontosabb: hogyan kívánjak én, itt és most hármat az elképzelt aranyhalamtól?

Nos, ha nem lövöm le a kérdést azzal, hogy világbékét, általános jólétet és örök életet szeretnék mindenkinek a világon, de nem is ragadok le a villanysütő, ebédlőasztal, kanapé triumvirátusnál, az, amit az aranyhaltól kérek, a következő:

  1. Hogy még nagyon sokáig itt legyünk egymásnak a férjemmel, épségben és egészségben. (Időkorlátot azért nem mondok, mert az örök életet kicsit erősnek érzem, lejjebb célozni pedig nem akarok. :))
  2. Egy kellemes kis örökjáradékot, hogy soha ne kelljen aggódnunk az anyagiak miatt (és igen, ha egy mód van rá, megdolgozni se kelljen érte :)).
  3. Hogy soha ne kelljen háborút vagy más katasztrófát átélnünk.

Azt hiszem, ez a három dolog elegendő lenne – ha tudnám, hogy békében és biztonságban élhetünk együtt még hosszú-hosszú ideig, semmi más miatt nem aggódnék, és nem kételkednék, hogy minden más elrendeződik.

Mi lenne a ti három kívánságotok?

Hírdetés

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – 3 kívánság” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Az elsö pont miközben olvastalak màr megvolt, gondolkodàs nélkül. És egyezik a Tiéddel.Furcsa môd még nem olvastam a listàd, mégis egyezik az öröklétet érintô része is, és az elsô kìvànsàgomban úgyan ìgy benne van. Az enyém tehàt úgy szôlna, hogy sokàig tartson a szerelmünk, hàzassàgunk egészségben, és gyarapodjunk csalàddà. / A màsodik az lenne hogy a környezetemben is tapasztaljam, hogy egyensúly van az engem körülvevôk életében, az emberek mosolyognak. – Ez érinti szerintem a vilàgbéke és a hàború ill katasztrôfamentes témàkat…. / Harmadik dolog nàlam is az anyagi biztonsàg.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s