Te kinek ajánlod fel az 1+1%-od?

Gondolom, mindenkihez kiérkeztek az adóbevallásos csomagok + ma egész nap tenyérnyi pelyhekben esett odakint a hó, tiszta Karácsony = megfelelő hangulatba kerülhetünk az adakozáshoz.

Ezért arra gondoltam, megkérdezlek titeket, hogy ti milyen szempontok alapján ajánljátok fel az adótok 1+1%-át?

Van, aki kifejezetten gyerekeket támogat, vagy kifejezetten állatokat, aki kifejezetten a szegényekre figyel, vagy épp a művészetekre, van, aki nagy szervezeteket keres, mert bennük jobban bízik, van, aki kicsiket, mert nekik többet jelenthet egy kis adomány, van, aki országos célt keres, van, aki kifejezetten helyit, van, aki egy konkrét ügyet támogat, van, aki csak jót szeretne tenni, de egy színes tevékenységi körű szervezetre bízza a pénz elosztását.

Az én szívemet már évekkel ezelőtt meghódította a Baptista Szeretetszolgálat, hatásukra pedig az egyházi 1%-omat is a baptisták kapják.

Ha van kedvetek, osszátok meg ti is, hogyan döntötök az adótok 1+1%-áról! Írhattok konkrét szervezetet, vagy csak a szempontokat, amik alapján döntötök.

Hírdetés

Te kinek ajánlod fel az 1+1%-od?” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Az egyházi 1%-ot még nem döntöttem el, hogy kinek ajánlom fel, viszont a másikat a Fogyatékos Gyermekek Oktatásáért Alapítványnak fogom idén is ajánlani. Ez annak az iskolának az alapítványa, ahol dolgozom. Erről tudom, hogy így legalább jó helyre kerül. :)

  2. Én a Tücsök Zenés Színpadnak, ahol a hugom énekel. Idén 2. alkalommal. Előtte 8 évig a Gemencért Alapítványnak adtam. Oda születtem az erdőre és mindkét szülőm Gemencről ment nyugdíjba. Anyuval évekig az alapítványnak adományoztunk.

  3. Én biztos, hogy a szekszárdi kutyamenhelynek fogom adni a %-omat, nem titkolom. A szívem szakad meg a sok segítségre szoruló állat láttán. Emberi segítség nélkül esélyük sincs.

  4. Én a Bliss Alapítványt támogatom évek óta, hasonló megfontolásból, mint Chloe – bár nem én, hanem egy jó barátom dolgozik ott, így pontosan tudom, hogy mit és milyen mentalitással csinálnak. Nagy szervezetekkel kapcsolatban bizalmatlanabb vagyok. Az egyházit is mindig felajánlom, de jó lenne azt is olyan szervezetnek, aminek a működésével, hozzáállásával, valódi céljaival és stb. pontosan tisztában vagyok, és azonosulni tudok. Eddig még nem találtam ilyet, illetve amelyik szimpatikusabb volt, azt kivették az egyházak közül, vagy mi, szóval nem lehet nekik felajánlani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s