Mostanság #3

Mostanság csak kapkodom a fejem, hogy mi minden történik körülöttem. Néha rajtakapom magam, hogy narrálom a saját mindennapjaimat, és az igazság az, hogy azt hiszem, éppen most készülök arra, hogy megfogalmazzam azt a “sikersztorit”, amit most élek. Nagyon hálás vagyok azért, hogy belevágtam az idei NaNoWriMo kihívásba, mert bár minden ellene szólt (azt hiszem, elég kevés az olyan ember, akinek az életében minden amellett szól, hogy pont most, pont ebben a novemberben nevezzen be a nagy kalandba), én ismét megtettem, és már most könnyebbnek érzem magam a tudattól, hogy ebben az alkalmatlan, sűrű időszakban is megtettem. Veterán nanósok szokták mondani, hogy annyi év után már nem is kételkednek benne, hogy sikeres be tudják vállalni a kihívást, hiszen tapasztalatból tudják, hogy képesek rá mindig és minden körülményben, és azt hiszem, most, hogy a szakdolgozatom leadása, az építkezés és a költözés mellett is belevágtam, én is egy hétmérföldes lépéssel közelebb kerültem ehhez az érzéshez.

Mostanság megint rákaptam a forrócsoki gyártására, és azt hiszem, ez már afféle NaNoWriMo tradíció lesz nálam, mert tavaly is a regényíró kihívás ideje alatt kezdtem meg a forrócsoki szezont. A forrócsoki receptemet egyébként a neten talált több receptből ollóztam össze és kísérleteztem ki mindaddig, amíg meg nem kaptam a lehető legegyszerűbb, leglustább receptet, amit akár egy főre is elkészíthetek. Ezt most megosztom veletek is.

Lusta forrócsoki

Hozzávalók:
1/4 tábla csokoládé (lehet kicsit több vagy kevesebb, ahogy a kockák kiadják – lehet fekete, fehér, tejcsoki vagy ízesített csokoládé is, én most a fehérért vagyok megveszve, de mindenki kísérletezze ki a maga kedvencét)
1 korty víz
1 pohár tej
1 ek cukor (fehér vagy barna, bár én a barnára esküszöm)

Elkészítés:
A csokoládékockákat egy 2,5-3 decis pohár vagy bögre aljába tördelem és ráöntök egy korty vizet, épp csak annyit, hogy ellepje. Mikrohullámú sütőbe teszem néhány percre, hogy egy kicsit megolvadjon a csokoládé a vízben, majd felöntöm tejjel és visszateszem a mikróba újabb néhány percre. A meleg csokis tejhez 1 ek barna cukrot adok és alaposan összekeverem, hogy a cukor és a félig olvadt csokoládé is egészen feloldódjon. Mmmm! Fogyasszátok egészséggel!

Mostanság az új bázisom a kanapé az új nappalinkban, mellette a pihe-puha szőnyeggel, ami pedig a kutya új bázisa – tökéletes helyzet.

Mostanság a kedvenc mondatom ez volt, amivel a férjem váratlanul hozzám fordult a Baumax sorai között bolyongva:
– Te! Olyan klassz csaj vagy. Nagyon szeretlek. Gyere hozzám feleségül!

(Megmondtam neki, hogy megtenném, ha nem lenne már egy szuper férjem.)

IMG_0739.JPG

[Egy kapcsolat olyan, mint egy ház. Ha kiég egy villanykörte, nem mész el venni egy új házat, hanem kicseréled a villanykörtét.]

Veletek mi a helyzet mostanság?

Advertisements

Mostanság #3” bejegyzéshez ozzászólás

  1. HMmmmmm…. Ez a forrócsoki tuti ötlet volt! Köszi a tippet! Én étcsokival és mézzel készítettem és mennyei lett. Bevackoltam magam a paplan alá, megnéztem az Igazi tündérmese című filmet és közben a forrócsokit kortyolgattam. Igazi mesedélután volt, megint gyerek voltam egy kicsit 🙂

    • Majd szólj, hogy vált be! 🙂 Én is úgy kísérleteztem ki, mert lusta voltam az x edényt mosogatni utána (olvaszd meg, forrald fel, öntsd össze, turmixold össze, stb), meg mindegyik recept nagyobb mennyiségeket írt, úgyhogy addig variáltam, amíg a minimumra csökkentettem a mennyiséget és a felhasznált edényeket is. 🙂

  2. Visszajelzés: A világ legegyszerűbb forrócsokija | Daily Dorothy

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s