{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Ha nyernék a lottón…

Nemrég a blogján Via megosztott néhány olyan szólást, amivel az emberek tudat alatt szabotálják magukat, vagy egymást (például “járt utat járatlanért…”). A kommentek közt én az életkorhoz kötődő szabotázsokat osztottam meg, mint például azt a vicceskedő felkiáltást, amivel idősebb urak szoktak szórakoztatni: higgyen nekem, aranyoskám, soha ne akarjon megöregedni! Amire az én félig vicces, félig komoly válaszom (annál is inkább, mert anyukám korai halála miatt meglehetősen személyesen érint a dolog) az szokott lenni, hogy “márpedig pontosan ezt terveztem”.

Hasonló szabotázsmondat lehet a “ha nyugdíjas lennék” is, és édestestvére, a “ha nyernék a lottón”, és ezzel meg is érkeztünk a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} blogger kihívás eheti témájához.

20140713-222359-80639771.jpg

De miért is annyira közeli rokonok ezek a kifejezések? Azért, mert olyan álmokat bújtatunk mögéjük, amikre a jelenben vágyunk, de úgy érezzük, a jelenlegi körülményeink között esély sem volna rá, hogy teljesüljenek. A “ha nyugdíjas lennék” falai mögé soroljuk azokat az álmokat, amikre, úgy érezzük, nem jut időnk egészen addig, amígy teljes egészében fel nem szabadítjuk magunkat a heti 40(+) munkaóra alól. A “ha nyernék a lottón” mögé pedig azokat az álmokat temetjük, amikhez megítélésünk szerint esélytelen, hogy meglegyenek az anyagi forrásaink.

Ezek az ábrándok hasznosak, ha arra használjuk őket, hogy a (vélt vagy valós) korlátainktól elszakadva felderítsük, mire vágyunk valójában, mi hajt minket, mi az igazi célunk az életben. (Hogy mást ne mondjak, pontosan így született meg annak idején a Kincsesfüzet.) De ugyanilyen veszélyesek, ha aztán arra használjuk őket, hogy esélytelennek bélyegezzük és örökre elhalasszuk ezeket az álmainkat ahelyett, hogy megvizsgálnánk, mit tehetünk értük most, a jelen körülményeink között, a mostani eszközeinkkel, erőforrásainkkal, tudásunkkal, és hogyan indulhatunk el az irányukba most azonnal.

Ha bármit megtehetnék, mert sem az idő, sem a pénz nem jelentene számomra akadályt, én tanfolyamról tanfolyamra járnék, és írnék. Jelenleg a főiskola mellett az interneten igyekszem előadásokat hallgatni és képezni magam, folyamatosan tanulni és fejlődni, és természetesen írok.

Ti mihez kezdenétek az időtökkel és pénzetekkel, ha mindegyik korlátlanul rendelkezésre állna, akárcsak egy elképzelt lottóötös nyertesnek? És hogyan tudnátok elindulni ebbe az irányba most azonnal, lottóötös nélkül?

(Kihasználnám egyébként az alkalmat, hogy emlékeztesselek rá titeket, hogy a Molyos célteljesítő kihívásom még mindig fut, ami ugyanezzel a szellemiséggel indult: válassz egy célt, mindegy, mi az, és indulj el az irányába most azonnal, egy apró lépéssel – történetesen, egy könyv elolvasásával.)

Hírdetés

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Ha nyernék a lottón…” bejegyzéshez ozzászólás

 1. WordPresses blog a VKP-ban … mikor olvasgattam őket még régebben láttam mindig a fb csoportban hogy aki WordPresses az valamiért más… hát mikor úgy döntöttem költöztettem a blogom és ezzel 99 bejegyzést hagyok magam mögött a WordPressre esett a válastásom nem is tudom miért… talán pont azért mert ez az a valami más… A költözés mellesleg jót tett és a posztod nem mellesleg nagyon tetszett :))

  • Köszönöm! :)
   Én is voltam már más szolgáltatónál is, de nekem eddig a WP jött be a leginkább. :) Az admin pult egy kicsit ijesztő jelenség, de én általában alkalmazásból használom, az pedig abszolút barátságos, kezelhető felület. :) Ha viszont néha napján beszabadulok az admin pultba, ott mindig elámulok, mennyi a lehetőség a fejlesztésre, tesztreszabásra. Szóval én abszolút WP fan vagyok, remélem, te is jól érzed majd magad itt! :)
   És köszönöm, hogy írtál! <3

 2. Az írással és a tanfolyamokra járással töltött életet valahogy én is nagyon könnyen el tudnám képzelni magamnak :) Emellett szívesen körbeutaznám a világot és persze blogot is vezetnék a kalandokról, telis tele színes képekkel, hogy az olvasóim is kapjanak egy szeletet az egyes uticélokból.
  És persze örökbefogadnám a világ összes kóborkutyáját és macskáját is :)

 3. Jaj, én már nyertem a lottón! :) (Egyszer volt hármasom, pár ezer forint volt összesen, de úgy örültem, mintha sok lett volna.) Viccet félretéve, szerintem a nyerés esélye annyira távol áll a legtöbb embertől,hogy erre a kérdésre sokan meggondolatlanul válaszolnak. Aztán amikor ott a helyzet,hogy “helómi, rengeteg pénzem lett egyszerre”, akkor nem tudnak vele mit kezdeni. Befektetés, jótékonykodás, segítés akkor már szóba sem jön, elkezdenek rettegni,hogy mi lesz, ha kiderül…. Én egy elég földhözragadt és aktív ember vagyok, szerintem egy részét befektetném,hogy ne legyenek később gondjaim és bevallom, azonnal felmondanék,hogy keressek magamnak egy olyan munkát, amit szeretek.

 4. Visszajelzés: {Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Milyen az álomállás? | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s