{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Amik nélkül nem hagyom el a lakást

Az eheti VKP blogger kihívás témája az a kérdés, hogy mi az, ami nélkül sosem hagyom el a lakást? Az első válaszom nevetve ennyi volt: hát a bugyim!

Volt olyan évfolyamtársam, aki egy gyerekkori trauma miatt (amikor a hófúvás miatt a busz, amin utazott, éjszakára az úton rekedt) a legrövidebb távokra sem indul el alapvető túlélő felszerelés nélkül, egy olyan két-három napos konzultációs hétvége alatt, mint amilyenen mi találkozni szoktunk, nem lehetett tőle olyasmit kérni, amit ne húzott volna elő a bőröndjéből.

Nos, ehhez mérten én tényleg úgy éreztem, hogy nincs más igényem, ha kimegyek a kapun, mint hogy rendesen fel legyek öltözve, szóval nem ragaszkodom máshoz, mint hogy rajtam legyen a bugyim (és valljuk be – hol vannak már a kamasz éveim! – a melltartóm), legyen valami a talpam alatt, meg térdtől vállig takarjon valami elfogadható öltözet. De belegondolva azért rá kellett jönnöm, hogy a bugyimon kívül is van ez-az, ami nélkül meztelennek érzem magam az utcán, így magammal viszem akkor is, ha egyébként semmi nem indokolja.

Ami nélkül tehát nem hagyom el a lakást:

 • A kulcsaim. Bár ez nagyjából értelemszerű, hiszen az esetek 99%-ában ki sem jutnék nélkülük, hiszen állandóan zárjuk a kaput, azért a maradék esetben sem indulok el nélkülük – hiszen állandóan zárjuk a kaput. Volt már, hogy kerítést kellett másznom vagy a szomszéd nénihez csöngetni be a pótkulcsért, ezért még ha úgy is megyek el otthonról, hogy a kapu épp akkor nyitva van, akkor érzem magam biztonságban, ha nálam van a kulcscsomóm.
 • A telefonom. Hasonlóan védtelennek érzem magam még a legrövidebb úton is, ha nincs nálam a telefonom. Jó tudni, hogy ha bármi történik velem út közben, mindig tudok segítséget hívni, illetve a gyorshívón gyakorlatilag ott vannak az értesítendő személyek, és a telefon GPS alapú helymeghatározót is tartalmaz. (A férjem a Find My Friends alkalmazást csak Find My Wife alkalmazásnak hívja. Egyszerűen megnyugtató az érzés, hogy amíg nálam van a telefonom, bármikor meg tud találni.)
 • A jegygyűrűm. Volt már, hogy az utca végéről szaladtam vissza érte, annyira nem éreztem jól magam nélküle.
 • Smink. Furcsa belegondolni, hogy néhány éve még mennyire idegen volt tőlem a sminkelés (a boldogságtervem fogadalmai és Via SminKedd bejegyzései fordítottak a dolgon), és ma már én is úgy érzem, hogy egy minimális hétköznapi smink (egy kis BB krém, pirosító, szempillaspirál, semmi több) része az önbecsülésnek, amivel magamnak tartozom. A sminkelés egyperces rituáléja pedig minden alkalommal egy olyan me-time, egy olyan kis emlékeztető, amivel jelzem magamnak, mielőtt utcára lépnék, hogy “hé, kislány!, én törődök veled, figyelek rád és hiszek benned, akármi van is odakint! amúgy csini vagy!”

20140713-222359-80639771.jpg

Számotokra mi az, ami nélkül nem hagynátok el a lakást?

Hírdetés

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Amik nélkül nem hagyom el a lakást” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Hmmm….azért más, ha a boltba szaladok le, más, ha dolgozni megyek és más, ha elutazom. A közös szűk keresztmetszet a lakáskulcs és a papírzsepi.

  • Én is a legszűkebb keresztmetszetet kerestem, és arra az esetre gondoltam, amikor a férjem elé megyek ki az állomásra, mert ilyenkor nem megyek túl messzire (fél óra összesen oda-vissza), nem kell pénzt költenem és általában sincs semmi dolgom, nem beszélek és mértékkel találkozom idegenekkel.

 2. Pénz-telefon-kulcs-bérlet-víz(ha nem felejtem el)-ajakír(dettó)
  A víz azért, mert kb két éve a háziorvos megfenyegetett, hogy ki vagyok száradva és nem leszünk jóban, azóta napi három liter az előírt minimum, de van, hogy felcsúszik négy literre. Az ajakír pedig azért, mert utálom, ha száraz a szám.

 3. Bugyi XD ! Pénz-telefon-kulcs-…stb. vonal mellett nekem a szempillaspirál. A liftünkben van tükör. Ha mosakodás, fogmosás után már csak a rohanás van, akkor is ellenőrzöm, hogy megvan-e és a liftben kifestem a pilláimat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s