Itt a szeptember: búcsú és újrakezdés a blogon – Boldogságterv #1

Holnap kezdetét veszi a szeptember. Új hónap, új évszak, új iskolaév, új szemeszter (remélem, egy jó időre az utolsó), új félév a kapcsolatunkban (az utolsó egyjegyű év vége felé tartunk – márciusban lesz tíz éve, hogy együtt vagyunk), és egyéb új-ságok is várnak ránk.

Tudom, hogy van, akit melankóliával töltenek el az első csípős reggelek és az útnak induló fecskék, de engem most az új időszak inkább feltölt és lelkesít. Ezért arra gondoltam, ez pont megfelő időszak lenne, hogy a blogolásban is változásokat vezessek be.

Újraindul a boldogságterv!

A tavalyi boldogságtervem nemcsak a blogon volt népszerű rovat, de az elmúlt időszakban sokat gondolkodtam rajta, mennyi mindent köszönhetek a boldogságtervem havi témáinak, mennyit változtam, fejlődtem a hatásukra. Ezért, bár a boldogságterv az egyik legmacerásabb, legmelósabb vállalkozásom volt a blog történetében, mégis arra jutottam, hogy nem halogatom tovább, engedek a hívásnak és nekifogok újra!

Nem egészen követem majd Gretchen Rubin nyomdokait, aki havi témák és havi fogadalmak mentén fejlődött a saját boldogságtervében, hiszen úgy figyeltem meg magamon, hogy a havi fogadalmaimat néha csak kiizzadtam a hónap elején, hogy mégis szerepeljen valami a tervben, de a valódi kincsekre, az igazi értékekre a hónap során, tapasztalatok és tanulságok formájában bukkantam. Ezért én csak havi témákat jelök ki, amiket a figyelmem középpontjába helyezek, ha pedig a hónap során valamilyen fogadalmam születik, arról (és annak betartásáról, gyakorlati próbájáról) ugyanúgy beszámolok majd, mint a megfogalmazott tanulságokról, megélt tapasztalatokról és a fellelt tudásanyagokról is.

Ha van kedvetek, a kommentekben segíthettek ötletelni, milyen témákat helyezzek fókuszba az elkövetkező hónapokban!

Az eddigi témák ezek voltak:
2013. január: És lőn rend (cikkek itt és itt)
2013. február: Légy szerelmes! (cikkek itt, itt, itt és itt)
2013. március: Lendülj munkába! (cikkek itt, itt és itt)
2013. április: Ragyogj! (cikkek itt, itt és itt)
2013. május: Ápold a kapcsolatokat! (cikkek itt, itt, itt és itt)
2013. június: Fő az egészség! (cikkek itt, itt, itt és itt)
2013. szeptember: Kezdés és újrakezdés (cikkek itt, itt és itt)

Bezár a Kincses Timi :) blog

Aki követi, már észrevehette, hogy régóta nem tettem fel bejegyzést a másik blogomra, amit azért indítottam, hogy megosszam azokat a falatnyi személyes gondolataimat, élményeimet, amik szeretném ha fennmaradnának, de nem akartam szétzilálni a Kincsesfüzetet ezekkel a mindennapi morzsákkal. Azonban úgy fest, mégsincs energiám két blogot is vezetni párhuzamosan, a Kincsesfüzetet viszont mindenképp szeretném fenntartani és előrevinni. A férjem is ezzel vigasztalt: nem baj, kicsim, egy embernek egy blog elég. Úgyhogy a Kincsesfüzet marad, a Kincses Timi :) búcsúzik.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne volna továbbra is igényem rá, hogy a nagy ívű gondolatmeneteim mellett a hétköznapom morzsáit is megosszam és megőrizzem, ezért azon leszek, hogy ezt valamilyen formában áttereljem ide a Kincsesfüzetre.

A szeptember témája: Hagyj nyomot!

A fentiek szellemében az újraindult boldogságtervem első havi témájának azt az igényt jelölöm ki, hogy nyomot hagyjak magam után. Igyekszem majd ezen a téren elmélkedni, fejlődni, kísérletezni és ötletelni, és szívesen fogadok tippeket, véleményeket, gondolatokat is. Azon leszek, hogy hetente hozzak új bejegyzést a rovat keretében, de ez majd még elválik.

Addig is energikus, újdonságokban gazdag, szép szeptembert kívánok mindenkinek!

Hírdetés

Itt a szeptember: búcsú és újrakezdés a blogon – Boldogságterv #1” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Fura mindig ‘ilyen korán’ őszre hangoló cikkeket olvasni. Nálunk szeptember 15-én kezdődik az iskola, az egyetem október elsején a legtöbb helyen, nálunk is. Jövő héten még vizsgám lesz, így még bőven az idei évben érzem magam, nekem majd csak októberben kezdődik az ősz (az egyik kedvenc évszakom!). :) Amúgy izgatottan várom az új boldogságtervet! Azt hiszem, már tényleg ideje lenne, hogy én is indítsak egy sajátot. Észben kell tartsam. :) Sajnálom a Kincses Timit, én annyira szerettem, remélem tényleg hozol majd ide is kis Timi-morzsákat! Legyen szép napod! :)

  • Érdekes, nálunk a héten már regisztrációs hét volt! Oké, mondjuk nekem már csak a szakdolgozat van, úgyhogy tulajdonképpen azt nem tudom, az előadások mikor kezdődnek…
   Hajrá-hajrá a saját boldogságtervvel! Ha van kedved írni majd, hogy milyen témákat választottál, milyen tapasztalataid voltak, esetleg csatlakozni valamelyik témámhoz, nagyon szívesen veszem a visszajelzéseket! ;)
   A Kincses Timit én is sajnálom, nagy reményekkel kezdtem neki. De majd igyekszem ide elhozni, például gyűjteményes formában időnként ezeket a kis dolgokat, mert érdemes feljegyezni őket, néha megtalálok egy évekkel ezelőtt feljegyzett kétsoros aranyköpést és annyi mindent merítek belőle!… :)

 2. Kedves Timi!
  Körülbelül 1 éve ide-ide nézegetek hozzád, hogy milyen témával foglalkozol épp :-). Most viszont muszáj billentyűt ragadnom, s jeleznem, hogy mennyire örülök a boldogság terved újraindulásának!
  Számomra idén év elején mentőöv volt, hogy rátaláltam a boldogság terves bejegyzéseidre. Hatásodra még Gretchen könyvét is felkutattam – épp újra kiadták! :-))… Sokat jelentett olvasni, hogy leírtad a te történeted, próbálkozásod, s hogy néha nem jön rögtön a csoda, vagy nem úgy, ahogy várjuk. És hogy néha esetleg nem is attól leszünk boldogok, amire gondoltunk elsőre :-)))… már erre rájönni, ezt beépíteni az életembe is sok alakulást hozott…. Aztán sajnos a remek ötlet és indulás ellenére nekem sem sikerült néhány hónapnál tovább próbálkoznom a tervvel… de képzeld, én is PONT a napokban, ahogy Gretchen könyve újra a kezembe akadt pakolászás közben, gondoltam rá, hogy hm, újra kéne kezdeni, hiszen annyi jót hozott az első próbálkozás is! S most itt nálad is ezt olvasom, hogy újra nekiállsz :-))…
  Szóval izgatottan várom a bejegyzéseidet! :-)))
  MJ.

  • De jó! Annyira jó ezeket a sorokat olvasni! ^^ Köszönöm, hogy megosztottad!
   Hajrá a saját boldogságtervvel! Csatlakozhatsz hozzám is, de ha a saját témáidról írsz egy-egy kommentet, hogy mire jutottál, az is nagyon érdekel. Ölellek, köszi, hogy írtál!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s