Kedvenc holmik – A határidőnaplóm

A kedvenc holmik rovatom most következő részében szeretném bemutatni a határidőnaplómat.

Ahogy a Kreatív kalendárium tanfolyam ajánlómban már írtam róla, hogy a határidőnaplómhoz azért fűznek szoros szálak, mert a férjemtől, Petitől kaptam a kapcsolatunk elején, bár sokáig nem sikerült megtalálnunk a közös hangot. Szerencsére a tanfolyam nagyon sokat segített (kicsit olyan volt, mintha párterápiára mentem volna a filofaxommal :)), azóta pedig minden nap velem van, egyre több lehetőséget fedezek fel benne, és egyre jobban kijövünk.

Így fest kívülről. (A képet egy instagramos #filofaxselfie kihívásra készítettem.) A Kalendart kiadó honlapján most már egy seregnyi izgalmas, színes, formás kalendárium közül lehet válogatni, de amikor Peti választotta ki az enyémet (egek, lassan tíz éve!), akkor még csak egyféle modellből, fekete és barna színben lehetett válogatni. Nem számít, a fekete időtálló választás volt. :)

IMG_0493.JPG

Amikor újjászületett, Via és Gigi tanfolyamán a heti tervező rész mellett a következő szekciókat nyitottam benne:

 • Timi
 • Peti
 • Blog
 • Háztartás
 • Ünnepek

Azóta két újabb szekcióval bővül, egy az Oriflame értékesítéssel kapcsolatos dolgoknak és egy a szupertitkos nagyprojektünknek. (Ne is kérdezzétek, mint mondtam, szupertitkos! :))

IMG_0494.JPG

IMG_0492.JPG

Ahogy már írtam, azóta folyamatosan gyűjtöm hozzá a csecse-becséket, főleg eBay-ről, amikkel csinosíthatom, vagy amik segítenek a színkódos tervezés-szervezésben.

IMG_0491.JPG

Ti használtok határidőnaplót?

Hírdetés

Kedvenc holmik – A határidőnaplóm” bejegyzéshez ozzászólás

   • Nem, az még pont nem volt, de mivel 1997 óta vezetek naplót, minden féle volt már. Most épp Bomoart-os van.

 1. Szia! A lyukasztót hol szerezted be? Januártól én is újra az ilyen naptáramat használnám, ebben az évben a Viánál nyert Dolce Blocco-kat használom, de nálad is meg Viánál is látom instán, hogy szuper dolgokat csináltok. :)

  • Lyukasztót végül nem szereztem be, mert 1) nagyon drága, 2) nem lyukasztok annyit, hogy megérje beszerezni, 3) Viáéknál tanultam egy remek technikát, ami miatt nem is szükséges. :) Megpróbálom értelmesen leírni. A mai napot jelző plasztik könyvjelzőt ráteszed a papír szélére, a szélét a szélével egy vonalba hozva, és berajzolod a könyvjelző hat lyukát a papírra. Ezután leszeded a lyukasztód alját, mint amikor kiüríted a konfettit belőle, és az aljával magad felé fordítod. Ha így tartod, átlátsz a kis lyukakon, és amikor becsúsztatod a papírt a lyukasztó csap alá, a kis résen kukucskálva oda tudod igazítani az előre megrajzolt kört, és pontosan oda teszed a lyukat, ahol szükséged lesz rá. Hatlyukú lyukasztóval persze könnyebb, mert akkor egy csattintás az, ami egylyukú (vagy egylyukúként használt kétlyukú) lyukasztó esetén hat csattintás, de nekem egyelőre megéri így használni. :)
   (Na, és az ilyen apróságokra mondtam, hogy amikor ott elhangzottak, akkor nem tűntek olyan nagy számnak, de amikor hazajöttem és itthon próbáltam ügyeskedni, azt mondtam, hogy woah, tényleg! :))

   • Egyelőre nálam is a lyukasztás a probléma, mert az a fajta, ami 2 lyukat csinál, az pont máshova csinálja, a 6 lyukú meg 7000 Ft fölött van, amit azért eléggé sajnáltam ott a tanfolyamon.

   • Szerintem ha nem a teljes filofaxod tartalmát akarod magad lyukasztani, csak egy-egy plusz lapot szúrsz be vagy lefűzöl ezt-azt, akkor a fenti egylyukú lyukasztós módszer jól beválik, nekem legalábbis egyelőre elegendő, és akkor nem kell speckó lyukasztót venni, megfelel a kétlyukú, ami otthon van, ügyesen csak az egyik lyukát használva.

 2. Annyira nagyon szép a határidő naplód :) Rögtön kedvem támad tőle létrehozni valami szépet és színeset :D Mondjuk így, hogy itt van mindjárt a suli, biztos lesz egy-két füzet, amit kidekorálhatok.

   • Semmi gond! :) És köszönöm! ^^ Remélem, te is jól mulatsz majd a füzetekkel. Érdemes böngészni a Pinterestet, egy kis dekortapasszal, nyomdával, ezzel-azzal már hihetetlen dolgokat lehet művelni! :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s