Hálás hétfő #108

Amiért hálás vagyok:

♥ szépséges képeslapot vásároltam ma ♥ washi tape-pel és matricával ügyeskedtem ♥ megjött az első eBay-es rendelésem a filofaxomhoz – még kettő úton van! ♥ csajos randi a hétvégén ♥ a pánikhelyzet jött és elhárult – rendben, elismerem, hogy jórészt én generáltam… de azért örülök, hogy elhárult ♥ a húgom megtalálta az ükmamámék feszületét, amiről azt hittem, hogy eltűnt ♥ lazább napok a munkában ♥ a szezon csitultával valahogy érzem, hogy az agyam is kicsit felszabadul ♥ olvasni, olvasni, olvasni ♥ új lendületet kapni a FlyLadyhez ♥ Peti dicsérete, hogy milyen sokat dolgoztam a lakásban – és bevallani, hogy nem, valójában nem dolgoztam sokat, hanem keveset, csak eredményesen ♥ haladunk, haladunk, haladunk – néha magam is meglepődöm, mennyire ♥

Ti miért vagytok hálásak?

Hírdetés

Hálás hétfő #108” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Hálás vagyok, mert
  -tegnap jót “buliztam” a gyerekekkel és ők bírták a kiképzést, jó kikapcsolódás volt
  -észrevették, hogy fogytam
  -már jobban vagyok
  -a szederért és a fügéért, na meg a sok-sok dinnyéért
  -végre el tudtam kezdeni az iskolai/ovis holmik beszerzését
  -turis szerzeményekért
  -egy gatyóért, ami nagyon tetszett és most megkaptam akciósan
  -az új, sk karkötőmért
  -ebay-es szerzeményekért (megtetszett az órád, mennyire megbízható?)
  – a Hálás hétfőért

 2. Amiért hálás vagyok:
  – az esőért, amitő csodaszép zöld a fű
  – a kitartásomért
  – párom új munkájáért
  – a dinnyéért
  – az új papucsomért és szuperkényelmes bugyikért
  – a reggeli kávémért
  – a Flyladyért, mert akármennyire is nem megy, mégis látványos ( csak az a fránya maximalizmus…!)
  – a blogokért, amik inspirálnak, és jó társaságba kevernek :)
  – a kutyáim egészségéért 💙

  • Gratulálok a párodnak, simi a kutyáidnak, és hajrá a FlyLadyhez!!! \o/
   Én most olvasom a FlyLady Sink Reflections című könyvét, és ezzel új lendületet kaptam. :)
   A kihívásom magam számára a hétre: igyekezni tartani a reggeli-esti rutinokat, legalább háromszor mosogatni, minden hétköznap öt percet dolgozni a lakáson (szemét és lomok kiszórása, meg ha valami tűzoltás jellegű van, tegnap például az éjjeli szekrényt mostam le, mert gyalázatosan nézett már ki :$), hétvégén pedig egy FlyLady féle nagytakarítás. ( http://moly.hu/karcok/410264 )

   • Köszi, köszi, köszi!!! :)
    Nekem a Flyladyvel kapcsolatban hullámzó a lelkesedésem. Nyilván, ha többet foglalkozom vele, akkor nagyobb, ha kevesebbet, kisebb.
    Vannak bizonyos reggeli rutinok pl., amik már kitörölhetetlenek, de nehezen megy a zónázás, azon mindig elcsúszom. Csak azt kell megtanulnom, hogy ne akarjak mindent egyszerre, mert az a kevés, amit megtettem, sokkal több, mintha semmit nem tettem volna. Ezt mantrázom, aztán csak megragad. 😊

   • “A tökéletlenül végzett házimunka is áldás a családnak!” ;)

    A zónázás amúgy nekem sem megy. :) De elvileg addig úgysem lehet zónázni, amíg lom van a házban, mert “a lomot nem lehet rendben tartani”, szóval nálam még biztosan oka van, miért fut zátonyra a zónázás. :)

    Szerintem most még arra kellene koncentrálnunk, hogy lomtalanítsunk, abban az időben, amikor amúgy zónáznánk. Aztán egyszer majd, egy meseszép napon azon találjuk magunkat, hogy felhúztuk az időzítőt 5-10-15 percre, és nohát, nincs lom! Akkor kezdődhet a zónázás. ;)

    A kanapénkkal kapcsolatban – az az egyik hot-spotunk – már átéltem ezt, évekkel ezelőtt, amikor elkezdtem a FlyLady-t. Előtte ki sem látszott a ruhák alól – szó szerit mondom, a fél szekrényem oda volt hányva, nem is tudom, hogy tudtam úgy élni… :( –, és amikor nekifogtam napi 2×2 percben fogyasztani, arra gondoltam, hogy ez a program egy baromság, életemben nem fogok tovább jutni a kanapém lapátolásánál. Aztán egy csodálatos napon, úgy másfél héttel a kezdés után, egy katartikus pillanatban… még pörgött az időzítő, és már nem volt mit elrakni a kanapéról! Ezután terjedt át a FlyLady a lakás többi részére is, hogy kitöltsem azt a napi 2×2 percet. :) Én hiszek benne, hogy egy szép napon majd ugyanígy kifogyunk a lomtalanításból is, és még pörögni fog az időzítő, hát jobb híján nekiállunk zónázni. ;)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s