Kedvenc holmik – Egy gyűrű mind fölött

A férjem szokott szórakoztatni ezzel az átköltéssel:

Egy Timi mind fölött,
Egy Timi kegyetlen,
Egy a sötétbe zár,
Bilincs az Egyetlen.

Minden esetre a jegygyűrűink sem maradhatnak le a kedvenc tárgyak listájáról.

Egy kicsit valóban “Egy Gyűrű” formátumúak. Ami azt illeti rengetegféle elképzelésünk volt arról, milyen gyűrűket szerettünk volna, mindkettőnk részéről volt egy-egy jókora lista arról, hogy mik az elképzeléseink és mik a nem-nem-soha kikötéseink a gyűrűkkel kapcsolatban, amiket terveink szerint életünk végéig viselni fogunk. (Ami, terveink szerint még jó sok időt jelent.) Aztán végül, hosszú hetek keresgélése után végül ennél a párnál kötöttünk ki – ami nem mondhatnám, hogy hasonlít akármelyikünk eredeti elképzeléseire… és mégis nagyon illik hozzánk.

És ami azt illeti, az egyik dolog, amiért nagyon kedvelem a jegygyűrűinket, az az, hogy mostanában mintha mindenki azzal akarna kitűnni a tömegből, hogy valami egyedit visel (ahogy mi is terveztük), végül viszont azzal lettünk feltűnőek, hogy a legklasszikusabb formát választottuk – amit olyan kevesen választanak manapság. Ha csak rájuk nézek, eszembe jut, hogy nem mindig az a fontos, hogy körmömszakadtáig ragaszkodjak az eredeti elképzeléseimhez – néha csak el kell engedni a gyeplőt, hogy aztán egyszer csak, valahogy, ott találjam magam egy szuper helyen, ahova nem készültem… Úgyis csak az számít, hogy közben a megfelelő emberrel legyek összekötve.

Amit még szeretek a jegygyűrűinkben, az az, ahogy ezek a kis fickók összetartanak. Amikor nem az ujjunkon vannak és nem is a kis bársony tokban, amiben érkeztek (éjszakai pihenőhelyükön), akkor valahogy mindig ebbe a kiskifli-nagykifli (avagy kisgyűrű-nagygyűrű) pózba rendeződnek, mintha fontos lenne nekik, hogy soha ne veszítsék el egymást.

20140629-183638-66998984.jpg

(További kiskifli-nagykifli képek itt, itt és itt.)

Azt hiszem, ez a szinte egybeolvadó, szoros közelség és koncentrikusság rólunk is sok mindent elmond.

Hírdetés

Kedvenc holmik – Egy gyűrű mind fölött” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nekünk is ugyanilyen gyűrűink vannak, és nálunk is nagyon hasonlóan történt, olyan szépen formálódott a gyűrű választás. Én egyedi, különleges gyűrűt szerettem volna, a férjem hagyományosat. És egyszer csak ott találtam magam, hogy már nem kompromisszumból választom a hagyományos arany karikagyűrűt, hanem már én is azt szeretném. Ha ránézek a gyűrűmre, most már az jut eszembe, milyen jól szimbolizálja a kapcsolatunkat, hogy mi mindig egy irányba megyünk, és nem kompromisszumok árán, hanem meggyőzve egymást, szépen utat mutatva :)

  2. Visszajelzés: Minden hónap első bejegyzése 2014 | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s