Kincses Timi :) – A másik blog, avagy személyes feljegyzéseim a világnak

Már biztosan észrevettétek, mennyire bolygat mostanában a naplóírás, a személyes feljegyzések készítésének témája, hiszen több cikket is írtam róla.

Stephanie Nielson, aki blogjával (ami a nagymamáknak és nagynéniknek szóló online családi jelentés akart lenni, majd hatalmas tömegeket inspiráló személyes eposszá vált) a legjobb példa rá, hogy érdemes személyes naplót vezetni, mert soha nem tudhatjuk, mi lesz az a bizonyos nyom, amit érdemes volt magunk után hagyni, az a jel, amit az univerzumba küldtünk – csak hogy kedvenc Steve Jobsom szavaival éljek. (“I want to put a ding in the universe!”) Tehát, mint tudjátok, nagyon motiváltnak éreztem magam, hogy hagyjak magam után személyes feljegyzéseket – de nagyon nehezen találtam meg a formát és a hangot.

Stephanie Nielsontól kaptam azt a tanácsot is, hogy mindenki szabadon kísérletezzen és keresgéljen, amíg meg nem találja azt a módot, ami számára a legmegfelelőbb. Hogy ez egy vonalas füzet, egy álomszép bőrkötéses napló, egy fotóalbum, aminek a margójára megjegyzéseket vezet, egy scrapbook, egy dokumentum a számítógépünkön, egy blog, egy videócsatorna, vagy bármi más módja annak, hogy nyomot hagyjunk a gondolatainkról, érzéseinkről és az életünk eseményeiről, az teljesen mindegy – a lényeg, hogy a forma motiváljon minket arra, hogy szívesen megtartsuk ezt a szokást.

Én többféle formával is próbálkoztam az elmúlt időszakban. Az utolsó probléma, amit nem tudtam sehogy sem kiküszöbölni, az az, hogy egyszerűen nem találtam a közös hangot azokkal, akiknek ez a napló szólna. Nem tudtam közvetlenül szólni azokhoz, akik még meg sem születtek, nem tudtam, mit és hogyan mondjak el nekik. Kitartóan és becsületesen vezettem a naplómat, de éreztem, hogy ez még nem az igazi.

Aztán eszembe jutott, hogy én is indíthatnék személyes blogot, akárcsak Stephanie. Több aggodalmam is volt ezzel kapcsolatban, és amikor megosztottam az ötletet Petivel, aki minden erejével igyekszik kerülni a nyilvánosságot, még több aggály merült fel.

 • Vajon így megtalálom a hangom?
 • Nem lesz ez egy újabb füstbe ment projekt?
 • Vajon ugyanazt akarom elmondani a világnak, mint amit az utódaimnak?
 • Vajon lesz ebből konfliktusom Petivel?
 • Nem fogja elvenni az energiáimat a Kincsesfüzettől?

Petivel két hét próbaidőt adtunk a blognak, hogy eldönthessem, jól érzem-e ott magam, látom-e hasznát, nem gátolja-e a munkámat a Kincsesfüzettel, és nem bántja-e Peti érzéseit. Az új blog minden próbán átment – könnyedén megtaláltam vele a közös hangot, jól együttműködik a Kincsesfüzettel, és még a szigorú slágerbizottság (Peti) is jóváhagyta. Sőt, megláttam benne még annak a lehetőségét is, amire régóta vágyom, de a Kincsesfüzet hosszú és fajsúlyos cikkeivel nem tudtam volna megvalósítani: párhuzamosan két nyelven is blogolhatok, gyakorolva az angol tudásomat.

Ezért nincs más hátra, mint előre: mostantól a Kincsesfüzet minden igyekezetem szerint inspiráló és tartalmas cikkei mellett a legapróbb és legbugyutább hétköznapi dolgaimról is olvashattok itt:

KINCSES TIMI – SZEMÉLYES FELJEGYZÉSEIM A VILÁGNAK

20140408-192011.jpg

Hírdetés

Kincses Timi :) – A másik blog, avagy személyes feljegyzéseim a világnak” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Tetszik az új blogod, (szerintem sokkal “emberibb”,) szívesen olvasom majd a személyesebb dolgaidat is. :)
  Kívánom neked, hogy sok örömödet leld benne!

  • Köszönöm! ^^ Remélem, azért a Kincsesfüzetet sem hagyod el! ;) – Igen, az “emberi” oldalamból is jó lesz megörökíteni valamennyit. Nem szeretném a Kincsesfüzetet szétzilálni az ilyen bejegyzésekkel, mint nézzétek, ezt a sütit ettem ma, ilyen a sminkem ma, ez a mókás semmiség történt, de ezek is fontos dolgok, érdekes lehet írni is, olvasni is róluk. Remélem, az új blog és a Kincsesfüzet csak erősíteni fogják egymást, és én is csak teljesebb leszek általa. :)

 2. Nagyon tetszik! Végig is olvastam egyszuszra az egészet. :) Szeretem a személyes blogokat, de nem olvasok rendszeresen sokat – két amerikai lányét, és ezután a tiéd is. Be is teszem gyorsan a feedly-be. :)

 3. Nagyszerű gondolat! Csatlakozni fogok én is a követőkhöz! Örülök az örömeidnek! Remélem még sokáig örömödet leled benne! | Petinek hála, hogy tesztelte és “jóvá hagyta” az oldalt !!! ” Köszönjük Peti ” :)

 4. Nekem is nagyon tetszenek Kincses Timi kalandjai :) Olvasni fogom azt is a Kincsesfüzettel párhuzamosan. És nagyon örülök, hogy belevágtál! A kétnyelvű ötletért pedig külön gratula! Így még nagyobb rá az esély, hogy hipp-hopp világhírű legyél!! Hajrá! :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s