Választások

No nézd csak, egy politikailag aktuális cikkel jelentkezem! Leginkább arról akarok írni, miért nem szoktam politikailag aktuális cikkekkel jelentkezni.

Nemcsak a blogomon, de a hétköznapjaimban is igyekszem kerülni a politikát. Bár antik eredete szerint a politika szó a polisz ügyeivel való foglalatoskodást jelent, sajnos úgy tapasztaltam, hogy a politizálás a hétköznapokban sokszor nem jelent mást, mint érzelmektől fűtött személyeskedést és alaptalan fröcsögést, néha a lehető legízléstelenebb stílusban – nekem pedig az ilyesmire a legkevésbé sincs szükségem.

Ami a választásokat illeti (úgy értem, a választásokat általában), úgy gondolom, hogy mindannyian különbözőek vagyunk – mások a tapasztalataink, más az élethelyzetünk, mások az igényeink és a prioritásaink. A legtermészetesebb dolog, hogy mások a választásaink is. De ha erről nem tudunk higgadtan, konstruktívan, egymást meghallgatva és tisztelve beszélni, akkor minek beszélni róla egyáltalán?

Ez az egyik oka annak, hogy kerülöm a politikát – a másik pedig az, hogy egyszerűen feleslegesnek látom belemélyedni. Átlagemberként egy kicsit úgy tekintek a nagypolitikára, mint az időjárásra. Ha a saját hatáskörömben meg tudom tenni a magam apró lépéseit, hogy befolyásoljam, megteszem – de ezt leszámítva leginkább olyan környezeti tényezőnek tekintem, ami, akármennyi energiát is fektetek bele, hogy megismerjem és megértsem, valójában tőlem függetlenül történik. És miután sem a meteorológia, sem a politológia nem a szakmám és nem a hobbim, ezért a hétköznapjaimon egyszerűen esernyőt viszek magammal, ha esőt mondanak, napszemüveget, ha napsütést, igyekszem nem panaszkodni, és kihozni a legjobbat abból, ami van.

Hírdetés

Választások” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s