Tudtátok, hogy…? – A grafológiáról

Tudtátok, hogy…?
… a grafológia az európai kultúra klasszikus tudományaival egyidős, hiszen már Arisztotelészt is foglalkoztatta?
… a grafológus ugyanolyan terapeuta, mint a pszichológus vagy a többi segítő szakma képviselője – tehát nemcsak egy elvont elemzést ad, de támogat, feltár, segít és gyógyít is?
… a személyiség és az írás közti kapcsolat kétirányú utca: nemcsak a lélek hat az írásra, de az írásminta, az íráselemek tudatos megváltoztatásával vissza lehet hatni a személyiségre is?
… a kézírásnak is van nyelve, hiszen a különböző országokban más és más az iskolában oktatott kézírás formája, így a grafológusnak fontos tudni, hogy hol tanultunk meg írni?
… a kézírásunk nemcsak az életünk egyes szakaszaiban változik, de napi, sőt pillanatnyi szinten is olyan aktuális képet ad rólunk, amiből még az is kiolvasható, hogy tele hassal vagy korgó gyomorral írtuk-e le az adott sorokat?

De ami ennél is izgalmasabb, hogy a jövőben ennél sokkal több érdekességet is megtudhattok erről a tudományról, hiszen a grafológusommal nagy kalandra készülünk: közös grafológia rovatot indítunk a Hegedüs Grafológia és a Kincsesfüzet együttműködésében, és igyekszünk minél hosszabb távon, minél nagyobb rendszerességgel jelentkezni a különböző grafológiai témákkal.

Ismerjetek meg minket:

20140327-225027.jpg

Renivel szerdánként 16:30 és 18:00 óra között találkozhattok Sopronban a Rebarbara Egészségházban, vagy egyedi időpont egyeztetésért kereshetitek az elérhetőségein.

[Ez a cikk a Hegedüs Grafológia és a Kincsesfüzet blog együttműködésében készült.]

Hírdetés

Tudtátok, hogy…? – A grafológiáról” bejegyzéshez ozzászólás

  1. “a személyiség és az írás közti kapcsolat kétirányú utca” – Erről jutott eszembe: lesznek majd példák is a blogon? Nem egy egész elemzésre gondolok, de egy-egy részlet, név nélkül természetesen,

    • Jövő hétre story time-mal készülünk. :) Igazából Reni már megtette a magáét, már csak én vagyok kutyafülű, egyébként már ezen a héten lett volna meseest igaz történetekkel. De annyira örülök, hogy írtál, kértél, jó visszajelzést kapni, hogy mit szeretnétek olvasni!

  2. Visszajelzés: Minden hónap első bejegyzése 2014 | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s