Hálás hétfő #81

Amiért hálás vagyok:

♥ haladok a szakdolgozattal – egyelőre olyan kusza a fejemben, mint a fenti háló, de majd összeáll ♥ a hőtartó pohárért, a citromos teáért, a mézeskalácsos kávéért, és mindenért, ami a hétvégi munkámat támogatta, mindenkinek, aki támogatta ♥ a nyírógépért – ugyan Dió dzsungel-bundájával így is megszenvedünk, de alakul ♥ a lomtalanításért – azért, hogy néha “elkap a gépszíj”, és hogy emellett ilyen megnyugtató lomtalanítani ♥ azért, hogy a házi folyékony szappan próbálkozásom nem volt teljes kudarc (sikernek sem mondanám – majd legközelebb…) ♥ a pityergős pacis reklámért ♥ a munkatársamért, aki azonnal mézzel, C-vitaminnal és gyógynövényes kapszulákkal kezd tömni, amint torokfájásra panaszkodom – köszönöm a törődést :) ♥ láttam az Eredet utolsó fél óráját – Peti megígérte, hogy ha már így alakult, valamikor megnézi velem az első kettő órát is ♥ a motiváló csapatomért, Ritáért is Dittáért, akik nem hagyják, hogy céltalanul maradjak ♥ a 24 hours of Happy projektért – a hétvégén leteszteltem: Pharrell Williams Happy c. dalát másfél óra szüntelen hallgatás után unom meg ♥

Ti miért vagytok hálásak?

Hírdetés

Hálás hétfő #81” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Amiért hálás vagyok:
  -Happy ♥ ez lesz az új csengőhangom :)
  -Erőszakmentes kommunikáció tréning
  -kicsi fiam öröme, azt mondta a szülinapi ajándékára, hogy pont ezt szerette volna
  -fekete-erdő torta sk.+ az érte bezsebelt dicséretek + a gyerekeim, akik igazi kisangyalként hagytak nyugodtan alkotni
  -a férjem meglepett két felsővel
  -jól alakulnak a dolgok a munkahelyemen
  -a lányom, aki eddig a fiús dolgokat szerette, vetetett magának egy tunikát, már fel is vette (annyira csini nagylány benne ♥), és farsangra is csajos jelmezt akar :)
  -végre megjött a pénzem
  -egy hónapja írom a hálanaplóm, kitartok!!!
  -hóesés

 2. amiért hálás vagyok:
  – a férjemért, aki betegen itthon maradt a nem teljesen egészséges gyerekeinkkel, amíg én dolgoztam
  – a kollégáimért
  – a munkámért
  – az új telefonomért
  – mert ma végre – idén először! – mindkét gyerekünk oviba/bölcsibe ment
  – a hétvégén megrendeltem egy könyvet a húgommal közösen és ma már mehettem is érte és olvashatom, éljen az online könyvárusítás
  – Lomb Kató rajongó lettem, próbálom követni a tanácsait és előszedni a két nyelvet, ami “bennem van”
  – nálunk is szülinapi hét volt sk. rózsaszín emeletes tortával, mindenki jól érezte magát
  – aki a családomban igazán nagyon beteg, elindult és szép lassan de biztosan halad a gyógyulás útján
  – legeleslegjobb: hogy rátok találtam Timi és Tündi! Aaanyira szeretném az életem részévé tenni az Agykontrollt, tudtok segíteni??? Akkor leszek igazán hálás, ha igent mondotok :))) (2x elvégeztem már az alaptanfolyamot, nem nulláról indulok)

  • :)
   Bevallom, én sem igazán gyakorlom a tanfolyamon tanult technikákat, inkább csak az alapelveket igyekszem alkalmazni. Hogy vizualizációval közelebb lehet jutni a célunkhoz, legyen az tárgyiasult dolog, vagy például egy hangulat, idegállapot (=megnyugvás). Hogy feladatot lehet kiadni a tudatalattinknak (keresd meg, találd ki, oldd meg). Hogy a szervezetnek van öngyógyító képessége, érdemes használni. Hogy figyelemmel kell kísérnünk a gondolatainkat, és folyamatosan takarítani, gyomlálni kell köztünk. Hogy mennyire fontos a pozitív hozzáállás. Hogy mind “összeérünk” (az egyik legmélyebb nyomot bennem egy kép hagyta a tanfolyamról, ami folyóparti fákat ábrázolt, amik látszólag külön álltak, de a víz kimosta alóluk a talajt, és felfedte a gyökereiket, amik keresztül-kasul össze voltak gabalyodva – hogy mi, emberek is ilyenek vagyunk), ezért az, amit teszünk, mondunk, gondolunk, érzünk, az tovább gyűrűzik, ezért figyelni kell rá.
   Nos, remélem, azért segítettem, de sajnos agykontroll guru én sem vagyok. :)

  • Kedves Viki,
   egyelőre én sem vagyok az a kitartó programozó.
   Viszont most voltam ultrán, szuper technikákat tanultunk, mint pl a víz programozás és a traumaradír és ezek jobban is érdekelnek és azóta többet is használtam őket, mint az alap tanfolyamon tanultakat.

   Miben tudnék neked segíteni?

  • Köszi a választ mind a kettőtöknek :)
   Az az érzésem, hogy sokat segítene, ha rá tudnék szokni a rendszeres relaxálásra, arra, hogy bárhol, bármikor ki tudjak kapcsolni egy rövid időre, szusszanni, vagy valamire jobban koncentrálni. Segíthetne új szokások kialakításában és a céljaim hatékonyabb elérésében. Én is tényleg azon vagyok, hogy pozitívan lássam a világot. De sajnos elég gyakran érzem, hogy elvesztem a türelmem például. Arra van tippetek, hogyan kellene újra elkezdeni? Napi tíz perc és mondjuk hetente egy alapgyakorlat fél óra? Ha vannak apró vagy nagy sikereitek, az is érdekelne. Akár folytathatjuk emilben. Lehet, hogy csak egy Timi által emlegetett – sajna nem tudom hogy működik – motiváló csoport kellene mellém. Nemrég volt egy szuper hat alkalmas coachom, de ő nem volt agykontrollos én meg azt gondolom, hogy az valahol már bennem van, csak elő kell ásni…

   • A motiváló csoport nálam sem agykontrollos. Egyébként a Sikerkód tanfolyamról ered az ötlet, de még csak nem is Sikerkódosok. :) Két lelkes barátnőm, akikkel minden hét végén leírjuk kör e-mailben a céljainkat a jövő hétre és beszámolunk az előző heti célok teljesüléséről, zaklatjuk egymást, ha valaki elfelejt célokat kitűzni, megdicsérjük a sikeres heteket, de egyébként bíztatjuk egymást sikertelen hetek után is :), és ha valaki valamiben megakad, ötletelünk.
    Ennek egy szervezettebb, virtuális formája lenne egy olyan találkozó (akár skype-os is, nem kellene személyesen összeülni), hogy mindenki megjelenik, minden tag röviden felvázolja a problémáját, amit hozott, azután elosztjuk a rendelkezésre álló időt (lehet egyformán, de ha valakinek nagyobb a problémája, felajánlhatunk neki több időt), aztán sorban mindenkinek a problémáját átbeszéljük. Ezt is Sikerkódon tanultuk, de ebben még nem volt részem.

   • Timi! Ez a motiváló csapat nagyon tetszik, azt hiszem nekem is szükségem van egy ilyenre! Köszi. Agykonroll újrakezdés ügyben továbbra is keresek motiváló társat. És olvaslak továbbra is :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s