Cselezd ki a rossz szokásokat!

Én nem tettem idén újévi fogadalmat, de ti talán igen. A fogadalmak gyakran egy célra irányulnak, gyakran viszont egy-egy rossz szokás ellen.

Gretchen Rubin blogján találtam ezt a néhány tippet, ami segíthet küzdeni a rossz szokások ellen – talán hasznosnak találjátok majd.

 • Tedd megerőltetőbbé! – Intézd úgy az életed, vedd rá magad, hogy több fizikai energiát kelljen befektetned abba, ha élni akarsz a rossz szokásoddal. Tedd egy távoli sarokba a számítógépet, és ha minden nap bedobsz egy fánkot az irodád melletti pékségben, akkor szokj át a két utcával távolabb lévő üzletbe.
 • Rejtsd el! – Tedd a videojáték kontrollert a felső polcra, tedd a telefont a hátsó ülésre az autóban.
 • Lehetetlenítsd el! – Végezz olyan tevékenységet, ami közben nem tudsz élni a káros szenvedélyeddel. Kirakózz, hogy elkerüld a nassolást, tarts egy italt az egyik kezedben és egy szalvétát a másikban, hogy ne legyen mivel a parti falatkák után nyúlnod.
 • Növeld a tétet! – Ahogy a dohányadó is csökkenti a dohányzás mértékét, te is vess ki magadra valamilyen adót, amit be kell fizetned, akárhányszor bűnbe esel.
 • Száműzd! – Előzd meg a bűnbeesést azzal, hogy száműzöd a kísértés forrásait a környezetedből. Tiltsd ki a sütiket a házból, add el a tévéd és töröld a játék alkalmazásokat a telefonodról.
Hírdetés

Cselezd ki a rossz szokásokat!” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Visszajelzés: Tedd vagy ne tedd, de soha se próbáld! Félkész ígérettel semmire sem mész! | Stars In Our Hearts

 2. Ezek jó ötletek, de van valami módszer arra ha valamire rá akarunk szokni? :) Én például a rendszeres sportra próbálok most. Néha nagyon lelkes vagyok, de vannak napok amikor nincs kedvem. Valami ötleted esetleg van? :)

  • Tavaly Gretchen Rubin ihletésében én is saját “boldogságtervbe” kezdtem, amikor próbáltam havi témák mentén különböző fogadalmakat tenni, jó szokásokat elsajátítani. Itt tudod olvasni a boldogságterves bejegyzéseimet, hogy mik voltak a fogadalmaim és én hogyan próbáltam motiválni magam: https://kincsesfuzet.wordpress.com/tag/boldogsagterv/
   Nekem működik az, ha dicsekedhetek róla és ha van szemmel látható követési módom (pl. pipálgatás), ha szem előtt tartom (például a lakás különböző pontjain kihelyezett emlékeztető cetliken), és ha a telefonomon állítok be emlékeztetőket.

 3. Visszajelzés: Minden hónap első bejegyzése 2014 | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s