Eladó könyveim a Molyon

Arra gondoltam, elkezdek küzdeni azzal az önkorlátozó hiedelmemmel, hogy ha egy könyv bejött a házba, az többet onnan nem távozhat – nemcsak a kidobásra gondolok, de már az elajándékozás, könyvtár, antikvárium is rossz érzéssel tölt el. Nem csoda, hiszen gyakorlatilag egy könyvtárban nőttem fel, ha azt nézzük, mennyire imádta anyukám a könyveket és mennyire ragaszkodott minden egyes példányhoz. De úgy döntöttem, nekem lazábban kell bánnom a könyvekkel, ezért kóstolóként feltettem néhány példányt eladóként a Molyra.

Itt böngészhetitek őket:

ELADÓ KÖNYVEIM A MOLYON

20131008-180640.jpg

Hírdetés

Eladó könyveim a Molyon” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Járj sikerrel :)
  A könyvektől én is nehezen válok meg. Nekem a rukkola segít ebben, így cserélődnek a könyveim. :) Persze vannak nagy kedvencek, amit semmi pénzért nem adnék oda, de azt vettem észre, hogy a cserélt könyvekhez nem ragaszkodok úgy, könnyebben visszateszem őket cserére.

 2. Ruck ‘n’ Roll nálam is! :D Azóta könnyebben válok meg a kevésbé jó könyveimtől, ha ott az esély, hogy potenciálisan jókat happolok helyettük! Eddig bejött :)
  És én a magam részéről hajtok arra a nappalifalnyi könyespolcra, előtte a karosszékkel és a macskával :p De a minőség előrébb való a mennyiségnél :)

   • A magam részéről éljen az antikvárium! Egyébként is van valami szentimentális vonzódásom a nálam idősebb könyvekhez :D Imádok turizni köztük, bár a saját és pénztárcám érdekében évi egy alkalomra időzítem, Kapolcsra, ott viszont többet is végig szoktam járni néhány nap alatt ^.^
    Bár most könyvstopot hirdettem, amíg le nem fogyasztom egy kicsit a molyos 40 körüli várólistámat… :D

 3. A Rukkolát én is szeretem. Eleinte viszolyogtam tőle, kb 4 hónapja találtam rá, de ma már természetes feltenni oda a jó minőségű könyveimet is. :)

  Timi, egy kicsit más téma, de könyvekhez kapcsolódó: jobb agyféltekés tanuláshoz tudsz könyvet ajánlani? Vagy esetleg itt a blogon is megtaníthatnál minket, Jövőre kezdem az egyetemet, és ott már szeretném felhasználni, meg az elmetérkép készítést is. Tanfolyam nem esélyes nekem, a lakhelyem nincsen, utazni meg ezmiatt nem tudok. Szóval mit tudsz ajánlani?

  • Paul. R. Scheele Villámolvasás könyvét ajánlom, az ugyan nem tanulással kapcsolatos, hanem az olvasással, de egy áldás, ha nagy anyagot kell feldolgozni.
   Tanfolyamon mondjuk én sem tanuláskontrollon voltam, hanem villámolvasáson, így tanulási technikákban mindenképp lehetnek hiányosságaim. De a lényeg az, hogy az agyadnak minél nagyobb részét, minél több funkcióját vond be a tanulásba. Ne csak a logikát, listázást, számokat, de a színeket, képeket, asszociációkat, ritmust, rímeket, zenét is. Tedd minél élvezetesebbé, érdekesebbé, színesebbé. Így lesz hatékonyabb: minél nagyobb részed dolgozik érted és nem ellened (felhőnézegetéssel, padon dobolással, stb), annál jobb vagy.
   Igyekszem majd még hozni olvasni valókat – egészen biztosan volt még, de most hirtelen semmi nem jut eszembe…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s