Előbb mondj egy jó dolgot!

“Ha este a pároddal megosztjátok egymással, milyen volt a napotok, próbáljátok ki, hogy előbb mondotok három jó dolgot, ami aznap történt, legyen bármilyen kicsi (és igen, az is jó lehet, hogy ‘vége van a napnak’). Utána már jöhet a panaszáradat és a nehézségek megtárgyalása, de mivel a jóval indítottatok, sokkal kevésbé lovaljátok bele magatokat a kesergésbe.” (Farkas Lívia)

Évekkel ezelőtt, amikor részt vettem Bakos Kornél Villámolvasás tanfolyamán, ami az első, tudatos pozitív gondolkodással (is) foglalkozó tanfolyamom volt, egy merőben új dologgal találkoztam. Kornél megkért minket, hogy a bemutatkozáskor a nevünk mellett mondjunk egy jó dolgot, ami aznap történt velünk. Micsoda újdonság volt ez nekem!

Ti figyeltek rá, hogy pozitív gondolattal indítsatok egy napot, egy beszélgetést, egy ismeretséget, egy projektet?

Hírdetés

Előbb mondj egy jó dolgot!” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én nagyon igyekszem, hogy így pozitívan kezdjem a napomat, hiszen az egész napomat is meghatározza. Illetve, a nem kedvelt személyeket is próbálom pozitívan “beállítani”. Ezzel azt mondom, hogy magamban mondogatom, hogy pl.”nem vagyok féltékeny rá”. Ha ezt mondjuk egy este fürdés közben és lefekvéskor még mondogatom magamban, másnap reggel biztos változásokkal ébredek. Többször alkalmaztam már ezt a “módszert” és bevált! Illetve, ha belevágok valami új dologba, ahhoz is pozitívan állok és úgy könnyebb elvégezni. Például most kezdtem németet tanulni, mivel imádom és élvezettel tanulom így sokkal könnyebb. Nagyon fontos, hogy pozitívan gondolkodjak, hiszen ez másokat is feltölthet :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s