Aranyköpések – Akárhogy öltöznek is

Aki ismeri az én Petimet, szívem választottját, az tudja, milyen diszkréten és csinosan öltözködő, fess fiú. Nem is csoda, hiszen az anyukája is egy mindig csinos és divatos, örökifjú nő, akinek egyébként nagy része volt a rút kiskacsából szép és elégedett nővé válásomban, és apukája is mindig fess, komoly férfi, sportos ingnél lezserebben nem nagyon látni.

Nemrégiben arról beszélgettünk, hogyan fogjuk fogadni, ha a majdani gyerekeink valami olyan vad, felháborító és ízlésficamos tini divattal állítanak haza, amit mai szemmel-ésszel még el sem tudunk képzelni.

Ez a drága ember pedig, akinek nem ok nélkül helyezem a kezébe az életem meg a leendő gyermekeim életét, ezt felelte:

“Nézd, amikor én kamasz voltam, az én apukám pedig vezető beosztásban dolgozott, minden alkalommal, amikor Pestre utazott tárgyalásra, elment a heavy metal szaküzletbe. Bement oda a jólfésült frizurájával, az öltönyével meg a nyakkendőjével, ahol a bőrszerkós, kigyúrt fickók már előre köszöntek neki, mert a törzsvásárlójuk volt, és hordta nekem haza a halálmetálos, koponyás pólókat. Én is ugyanígy fogom támogatni a gyerekeimet, akárhogy öltöznek is. Majd kinövik, ahogy én is kinőttem.”

♥ ♥ ♥

Az ég áldja őt is, meg a szüleit is, akik valószínűleg egyszer sem mondták azt neki, hogy “bezzeg az én időmben!”.

Hírdetés

Aranyköpések – Akárhogy öltöznek is” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Remélem mikor ellenezném a gyerekem öltözködési stílusát ez fog eszembe jutni,hisz jól belegondolva nekik volt igazuk. Ha ellenzünk valamit csak rosszabb :)

  2. Teljes mértékben egyetértek Petiddel :) Engem a szüleim soha nem tudtak elfogadni, mindig az volt a jó, ami a szomszédnak van, nekem pedig úgy kellett viselkednem, öltözködnöm, gondolkodnom, mint a szomszéd (szomszéd = bárki aki a környezetünkben volt). Én meg megfogadtam, ha majd gyerekeim lesznek én szabad utat adok nekik és támogatni fogom őket, hogy egészséges személyiséggel rendelkező, boldog felnőttek legyenek majd. :)

    • Helyes. :)
      Azért a szülőket se feszítsük keresztre, biztos, hogy nem gonoszságból tiltottak dolgokat, hanem mert jót akartak – jó esetben nekünk is, nem csak maguknak. :) Biztosan mi is fogunk tiltani dolgokat, és nem is olyan könnyű meghúzni a határt, mi értelmetlen szigor, mi józanság, mi jófejség, mi felelőtlenség.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s