VOLT van

VOLT van! Azaz megkezdődött nálunk, Sopronban a VOLT Fesztivál, aminek a helyszínétől csak néhány utcányira lakom, így a VOLT-os nyüzsgés már tegnap ellepte a környékünket, és eltart egészen a hét végéig.

VOLT Fesztival
[A képen látható, hogy a város ikonja, a Tűztorony is VOLT karszalagot kapott.]

Ilyenkor a kutyák többet ugatnak az ablakom alatt, a kedves többet morog, a nénik zsörtölődnek, a közlekedés megnehezedik, én pedig éveket fiatalodok és feltöltődök energiával. Amitől a kedves és a nyugdíjasok zsémbelnek, attól én felderülök: a környéken minden talpalatnyi füves területen gyéren öltözött fiatalok piknikeznek és mókás csodabogarak jönnek-mennek a városban. És én a kamaszkoromra gondolok, meg az eszperantista éveimre, amikor ugyanígy piknikeztünk, rendeztünk svédasztalt a hátizsákunk tartalmából, és szökőkutakban fürödtünk.

Én örülök a VOLT-osoknak, mert szinte mind aranyosak, mókásak, udvariasak, vidámak, és színt hoznak a napjainkba, felpezsdítik kicsit az életünket.

Ti szoktatok fesztiválozni?

Hírdetés

VOLT van” bejegyzéshez ozzászólás

 1. 14-24 éves koromig minden évben részt vettem a Szigeten, párszor a VOLTon is, de az mondjuk pont nem tetszett. Az utsó két évben megvolt a Balaton Sound is, az tetszett a legjobban. Aztán meguntam.
  Pedig még csak 26 vagyok, de már abszolút nem vonz az, ami miatt évekig vártam a nyarakat. Nem tudom, mi történt, szerintem elég volt ez a 10 év.
  Te nem mész ki a Voltra?

  • Én még nem voltam soha, de valamikor szeretnék. Én elég zárkózott, magamnak való tini voltam, nagyon jó társaság kellett ahhoz, hogy néha kirántson a csigaházamból (szerencsére volt, így nem maradtam egészen élmények nélkül). Aztán ahogy mennek az évek, úgy nyílok ki, úgyhogy lehet, hogy én 40 éves koromra leszek majd party arc. :D

 2. Az én fesztiválom a Művészetek Völgye Kapolcson <3 18 évesen voltam először, azóta midnen évben kötelező program, egy évet hagytam csak ki, egyet meg ők is :) Emlékszem, az elején teljesen más bolygónak éreztem az ottani hangulatot, az emberek kedvességét, közvetlenségét, a spontaneitást, de az utóbbi időben a "hétköznapi" világom is egyre közeledik a "völgyfílinghez". Tavaly hallottam több embert sóhajtozni, hogy "de kár, hogy haza kell menni, az unalmas, szürke, koszos, bunkó, stb dolgokba" és milyen jó lenne, ha egész évben ilyen lenne a hangulat. Javasoltam is nekik, hogy vigyék magukkal haza azt a nyitottságot és lazaságot, amit itt felvesznek, és ne csomagolják el a sátrukkal együtt jövő ilyenkorig :)
  VOLTon egyszer voltam, pont kifogtam egy teltházat, hajnalra kisebb tömegiszonyom, és a 90%-os dohányzási aránytól masszív hányingerem lett (én nem cigizek). De milyen jó is volt, vagy öt banda egymás után, akiket mind imádok…(ilyenkor jól jön, hogy ilyen evgyes a zenei ízlésem ;) ) Ezért mentem igazából, nekem így megérte, egyébként drágállom a jegyet :p De úgy van ez szerintem, hogy sok embernek egy-egy fesztivál a szíve csücske, ami egyszer valamiért megfogta, aztán úgy ragaszkodik hozzá, mint a szülőföldjéhez :)
  Azért Fishing on Orfűre még szívesen ellátogatnék egyszer, a Veszprémi Utcazene Fesztivál meg évek óta várólistás, de idén például pont összecsúszik a Völgy első hétvégéjével… No majd egyszer :)

  • Most hogy így mondod, nekem a Savaria Karnevál ilyen kihagyhatatlan. (Bár idén kihagyom az esküvő miatt. :)) De igazad lehet az első benyomással is. Én először egy kőszegi lánnyal voltam Savarián, akinek sok ismerőse volt a “vásári népség” soraiban is, bennfentes helyekre jutottunk be, ingyen lovaskocsiztunk, persze beöltöztünk rómainak, és nagyon jó volt! Azóta is visszajárok, és csábítok mindenkit. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s