Aranyköpések – Hogyan tudnék segíteni?

Azon vagyok, hogy egy új napi rutint dolgozzak ki, mivel rájöttem, hogy a FlyLady programban a legfőbb ellenségem, hogy egyszerűen utálom, hogy amikor hazaérek öt-hat-hét órakor este, még a háztartással is kell foglalkoznom… Miért nem lehet az az esti pár órám a szórakozásé és a pihenésé?

Ezért kipróbáltam, hogy fél órával korábban kelek reggel, és azt a fél órát maradéktalanul a háztartásra szánom (a zónázást pedig egyébként áttettem hetiből napi váltásba). A korán kelést még megérzem (mégiscsak több mint húsz éve ugyanabban az időben keltem mindig, nehezen állok át), ellenben a lakáson szemmel látható a hatás, én pedig már a jól végzett munka örömével indulok el itthonról, délután pedig semmi gondot, időt vagy bűntudatot nem kell szánnom a háztartásra.

Peti pedig, aki látta a hatást a lakáson (meg a korán kelés hatását rajtam), egyik nap ezzel fordult oda hozzám:

– Nagyon büszke vagyok rád! Én hogyan tudnék segíteni?

Tudom, hogy a háztartásvezetés az egyik leghálátlanabb munka a világon, különösen ha olyan idősávban végezzük, amikor a velünk élők nem látják, hogy dolgozunk, mert akkor mintegy természetesnek tűnik, hogy sehol sincs morzsa, porcica, pacsmag. Úgyhogy nagyon értékelem azt, hogy meglátja az alakuló rend mögötti munkát, megbecsüli, és kész rá, hogy segítsen. Jó ember vagy, kedves! ♥

Hírdetés

Aranyköpések – Hogyan tudnék segíteni?” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Az alvásciklusom és én | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s