Jó(ga) tanácsok

Jóga órán hallottam néhány jó tanácsot, amik szerintem a hétköznapokban, és nemcsak a sport, az egészség területén hasznosak.

A légzés mindig kéznél van

A légzés mindig olyasmi, amit befolyásolni tudunk, és ami visszahat az elménk, a lelkünk állapotára. A nyugodt, egyenletes, mély légzés olyasmi, amihez mindig folyamodhatunk.

Figyeld a tested jelzéseit

Az agyunk néha más úton jár, mint a testünk. Kételkedik, hogy meg tudunk csinálni valamit, amire pedig képesek vagyunk, vagy ellenkezőleg, olyasmibe hajszol, ami meghaladja a képességeinket. Mindig figyelni kell a szervezet visszajelzéseit, hogy tisztában legyünk vele: belül vagyunk-e még a határainkon, vagy már vészesen feszegetjük azokat?

Képzeld el a forma tökéletesítését

Akár egy bonyolult gyakorlatról van szó, akár egy olyan egyszerű feladatról, mint az egészséges tartásban állás vagy ülés az irodában, mindig él bennünk egy belső kép, egy vízió arról, milyen a tökéletes forma. Ha elképzeljük, könnyebb törekednünk rá, hogy elérjük ezt a tökéletes formát.

Csak magadra figyelj

Ne másokhoz mérd magad, ne másokra figyelj, hanem csakis magadra.

Hírdetés

Jó(ga) tanácsok” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nekem az egyensúlygyakorlatoknál a kedvencem, mikor azt mondta a tanárunk, hogy ne a másikat figyeljük, mert ha ő kibillen, az megzavar, kibillent bennünket is. Ehelyett szegezzük a tekintetünket egy stabil pontra a környezetünkben, és így meg tudunk maradni az egyensúlyban. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s