Találj vissza a természetedhez!

“Boldog életet nem építhetünk másra, csak a saját természetünkre.” (Gretchen Rubin)

Gretchen Rubint, a Boldogságterv c. sikerkönyv szerzőjét sokan kérdezik, hogy ha egyetlen kulcsot kellene adnia a boldogság kereséshez, mi lenne az? Blogbejegyzésében a fenti igazságot jelöli meg, és néhány tippet is ad, hogyan találhatunk rá saját természetünkre, igazi belső valónkra.

  • Kire irigykedek? – Ha valakivel szemben irigységet érzünk, az azt jelenti, van valamije, amire vágyunk.
  • Miről hazudok? – Ha úgy érezzük, valamit rejtegetnünk kell, akkor rátaláltunk magunkban valamire, ami biztosan a sajátunk, nem pedig valamilyen külső elvárás diktálta belénk, hiszen éppen a külső megítéléstől félve rentjük el.
  • Mi okozott örömet tízéves koromban? – Gyerekkorban még közelebb állunk a valódi természetünkhöz, és ami akkor örömet okozott, kicsit “felnőttesebb” köntösben talán ma is közelebb vihet a boldogsághoz.
  • Mit csinálok most? – Mivel múlatod legszívesebben az idődet? Miben tudsz a leginkább elmerülni? Ha valami nem köt le, hová kalandoznak helyette a gondolataid, amikor unatkozol vagy kényelmetlenül érzed magad?
  • Kik a védőszentjeim? – Kik azok a személyek (vallási, világi, híres vagy kevésbé ismert személyek), akik valamiért közel állnak hozzád, akik inspirálnak, akiket valamiért csodálsz vagy szeretsz? Az, hogy mit tisztelünk másokban, rámutathat, milyen értékeket tartunk fontosnak az életben, mikor érezzük magunkat biztonságban, inspirálva, támogatva, lendületben.
Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s