Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! (Előzetes)

Májusban előrendeltem, a születésnapomon értesítettek, hogy megvásárolható, a hétvégén megrendeltem, kedd reggelre a kezemben volt, köszönöm, Shopline és Magyar Posta!

Megjelent, rendelhető, vasárnap a Könyvhéten dedikáltatható kedvenc életmód bloggerem, Farkas Lívia (Via) könyve, az Ennél zöldebb nem lesz!

20130605-064925.jpg

Úgy terveztem, majd azután írok róla, hogy elolvastam, de már látom, hogy ez nem egy gyors olvasási élmény lesz, afféle “jaj de izgalmas, jaj de érdekes, na, ezzel végeztünk is”, hanem alapos végigrágást igényel. Ezért elöljáróban írok pár szót, hogy kedvet kapjon hozzá, aki kíváncsi.

Belelapozva a könyv jól rendszerezett, jól szerkesztett tartalmú, rengeteg gyakorlattal és listával, a Viától megszokott humorral (a fejezetcímek közt szerepel a “Hagyd ott a pocsolyádat!”, “A nagy kifogáslista” és az “Üdv a padlón, már vártunk!” is), tematikájában pedig Via blogjáról megszokottan végigvesz mindent a legmélyebb lelki bugyroktól a legmagasabb polcok portalanításáig.

A bevezető számomra kicsit sablonosnak tűnt, de ez előfordul, ha az ember a harmincadik könyvet olvassa el abban a témában, hogy “neked kell kézbe venned az életed, azt kell megtalálnod, mi tesz boldoggá, különben csak tengődsz”. Akinek az elsők között lesz, azt biztosan meg fogja érinteni a dolog, és ő majd az én egyik nagyra becsült könyvem bevezetőjére mondja azt, hogy oké, ezt már tudom, lássuk a gyakorlatokat!

Hát lássuk a gyakorlatokat. Az első gyakorlat a gyerekkor világába kalauzol el, amikor még egységben éltünk a vágyainkkal, a céljainkkal, a természetünkkel, ezért ez a kor fontos információkat tartogat a számunkra. Ez a gyakorlat sem volt idegen a számomra, a könyv mégis rávett, hogy újra elvégezzem, Via olyan érzékletesen és részletesen írta le, mit keressek, mire figyeljek, ezáltal pedig olyan csodálatos mélységekbe vitt el, amire nem számítottam.

Ez az intenzív élmény aztán véget is vetett az olvasni akarásomnak arra az estére – ezt rágni, emészteni kell, hagyni, hogy dolgozzon belül.

Hogy mikorra érek a könyv végére, nem tudom, de biztosan lesznek még vele kalandjaim. Majd mesélek még. Addig is, akinek felkeltettem az érdeklődését, pillantson rá a Bookline Webáruházban, most akciós, PostaPontra nekem a kiszállítás is ingyen volt, nem tudom, az előrendelés miatt vagy általában. Aki teheti, nézze meg a Könyvhéten Viát és a könyvét – és meséljen!

Hírdetés

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! (Előzetes)” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Én is megrendeltem, hétfőn este meg is kaptam az e-mailt, hogy másnap postázzák, de sajnos még nem ért ide. A Nyírség azért csak messzebb van :)
  Beleolvastam az előzetesébe és nagyon tetszett, hogy Via az életünk útját egy vasúti sínhez hasonlította, ahol a saját vonatunkkal együtt halad egy kis sínautó erősítéséről ír…
  Remélem ma este Én is ezt teszem le alvás előtt.

 2. Én is a hétvégén rendeltem, hétfőn jött az email, kedd reggel az sms-ek h ott van a postán, mehetek érte. :) Direkt a munkahelyemhez legközelebb kértem. :)) Újkönyv-illata van, és tele van inspirációval. Nem lapoztam bele, mert nem akarok idő előtt meglátni benne valamit, szépen sorban akarok haladni vele. Már az első fejezetben voltak ismerős dolgok és utalások, ami nem meglepő mert évek óta aktívan olvasom Via blogját. Annyira kíváncsi vagyok!!!
  Ciki-nem ciki én olvastam A Titok, Az Erő és a A Varázslat című könyveket, meg az Ördög Nóri-Törköly Erika féle Angyalműhelyt. Ezek szerint egyik sem vált be különösebben, ha Via könyvétől így fellelkesültem.

  • megj.: Eszemben sincs a fentiek közül bármelyikhez is hasonlítani Via “műremekét”, csak valahogy nekem ez ugyanaz a “segíts magadon, hogy jobb legyen az életed”-téma. :)

  • Nem hinném, hogy ciki, az én szememben semmiképp, én is olvastam a Titkot és az Erőt, nagyon lelkesítőnek tartottam őket. Gyakorlatiasságban eddig Jack Canfield viszi nálam a prímet, azt hiszem, Via könyvét A siker alapelveivel együtt fogom őrizni. :)

 3. Visszajelzés: Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz | Kincsesfüzet

 4. Visszajelzés: Hinta-palinta – Gyermekkorom meditációja | Kincsesfüzet

 5. SophiEl: Köszönöm, hogy ezt írod, más is írta már, hogy a többi hasonló nem mozgatta meg, de az enyém betalált. Örülök, hogy a könyv eljut azokhoz az emberekhez, akiknek szántam. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s