Engedd fel a sorompót!

Minden reggel munkába menet egy vasúti átkelőn vezet át az utam. Amikor elkezdtem tudatosan figyelni a gondolataimra, észrevettem, hogy ha az utca végéről megláttam, hogy pirosan villog a jelzőlámpa és lent van a sorompó karja, az egész utca hosszán azon bosszankodtam, hogy már megint várakoznom kell, toporoghatok itt, el fogok késni a munkából, és így tovább. Az esetek jó részében aztán felengedték a sorompót, a lámpa fehérre váltott, mire odaértem, én pedig zavartalanul haladhattam tovább, mintha egész álló nap nem is járna arra vonat.

Ez elgondolkodtatott: hányszor aggódom fölöslegesen olyan dolgokon előre, amik egyszerűen maguktól elrendeződnek addigra, mire odaérek? (Túl sokszor.) Azóta figyelek rá, hogy legalább a vasúti átjáróval kapcsolatban fordítsak a gondolkodásomon (sikerült is), és remélem, hiszem, hogy ez a változás átgyűrűzik a többi képletes sorompó ügyére is, amiket magam elé húzok.

Ti milyen hibás gondolkodást fedeztek fel az életetekben kicsiben, ami nagyban akár káros is lehet?

Hírdetés

Engedd fel a sorompót!” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Én is hozzád hasonlóan nagyon sokszor előre aggódom dolgokon, sokszor túlagyalom, túlkombinálom őket. De ilyenkor a szerelmem mindig leállít, és higgadtan azt mondja, hogy “majd ha a hídhoz érsz, átmégy rajta! “:)

  2. Engem épp ma foglalkoztatott az “eperszezon” kérdése. Idén már a szezon elején-közepén vettem epret, ellentétben a korábbi évek halogatásával. Olyan fura, hogy sajnáltam magunktól a jót (nem anyagi akadály miatt). Szerintem van még jópár dolog, amelyekre tudatosan figyelnem kell és megengedni magamnak. Köszönöm a figyelmeztetést! :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s