Az én boldogságtervem – májusi fogadalmak

Gretchen Rubin Boldogságterve nyomán én is elhatároztam, hogy havi témák és fogadalmak segítségével megpróbálom apró lépésekben boldogabbá tenni az életem. Boldogságtervem naplóját általában szombatonként olvashatjátok, további bejegyzések a boldogságterv címke alatt.

Lassan a végéhez közeledik ez a csodás április. Ebben a hónapban a külső-belső ragyogásom visszaszerzését tűztem ki célul. Hűséges olvasóm és éles szemű munkatársam, Kata, aki az íróasztal túloldaláról tart lelkiismeretes megfigyelés alatt, tudna példákat hozni arról is, amikor nem volt annyira ragyogó ez a hónap, de azt hiszem, hogy ő is egyetérthet velem, hogy közel sem kerültem olyan mélypontokra, mint márciusban. Nagy sétákat tettem, a ragyogó tavaszi napsütésben újra felfedeztem a világot magam körül, igyekeztem mosolyogni zuhanyozás közben, minden nap kisminkeltem magam, még fodrászhoz is eljutottam, újra kísérletezni kezdtem a meditációval, és ismerkedni az imával. Sőt, voilá, most, hogy nem erőltettem annyira, a nagy projektjeim is nekilendültek.

Májusra szinte kínálja magát az emberi kapcsolatok témája – a május a családunkban a véget nem érő családi ünnepek időszaka (születésnap születésnap hátán, néhány névnappal tűzdelve), ráadásul három évnyi közös küzdelem és izgalom után ezen a hétvégén töltöttük el az utolsó konzultációnkat az évfolyamtársaimmal a főiskolán, köztük pedig új barátokra is akadtam, akiket nem szeretnék szem elől veszíteni. Ami a szociális kapcsolatokat illeti, nem vagyok szerencsés jellemmel és jó szokásokkal megáldva – míg a húgom, apukám és az ő családja könnyen tartja, ápolja vagy épp melegíti fel minden gond nélkül a családi, baráti, ismerősi kötelékeket, addig nekem még a csekély számú közeli kapcsolatom ápolása is gondot jelent. (Ezúton is hálámat fejezem ki és ölelést küldök azoknak a barátaimnak, ha erre járnak és olvasnak, akik akkor sem hagynak el vagy ábrándulnak ki belőlem, ha hetekig vagy hónapokig egy e-mailt sem vagyok képes dobni nekik…)

Ápold a kapcsolatokat! – A májusi fogadalmaim

  • Adj életjelet! – Kissé nevetségesnek tűnhet, de valóban előfordul, hogy ha nem vezetek listát azokról az emberekről, akik felé legalább időről időre illene egy életjelet eleresztenem, a legközelebbi kapcsolataim is egy cseppnyi távolság hatására teljesen hallgataggá válnak. E-mail, telefon, sms, facebook, stb. – élnem kell ezekkel az eszközökkel, hogy ébren tartsam a kötelékeimet.
  • Figyelj az ünnepnapokra! – Ahogy írtam, a közeljövőben várható jópár ilyen esmény, beleértve a saját, a húgom, a kedvesem és a barátnőm születésnapját, és én nem vagyok túl jó abban, hogy megadjam a módját ezeknek az eseményeknek. Ideje fejlődnöm ezen a téren is.
  • Mozdulj ki! – Bizony, visszatérő fogadalmam, mert gyengeségem az otthonülés, de bármilyen meglepő is, a négy fal között kevesebb emberrel találkozni, mint odakint.

Ti hogyan tartjátok ébren az emberi kapcsolataitokat?

Hírdetés

Az én boldogságtervem – májusi fogadalmak” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Jól van kicsi Timi, összeszedem magam én is. Fel fogom hívni Princit és Ellát is. Majd ellenőrizd le, hogy betartottam-e szavam. Borzasztó, hogy én is mit leművelek a barátnőimmel. Ja igen. Magdit is fel kell majd hívnom. Kösz, hogy megböktél.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s