Teremts pozitív jövőképet – írj jövőnaplót!

Többféle módszert megosztottam már veletek, amikkel segíthetitek magatokat, hogy a borúlátás helyett pozitív jövőképet teremtsetek magatoknak, ilyen például a vizualizáció vagy Jack Canfield 5 éves terv partija. Most is valami hasonló következik, mégpedig a jövőnapló módszere, amelyről a Pozitív gondolkodás magazin 2011/2 számában olvastam.

A jövőnapló egy írásos vizualizációs gyakorlat, amely segít formát adni vágyainknak, megfogalmazni, hogy mit akarunk, mire vágyunk, méghozzá olyan formában, amit jól ismerünk. Hiszen mindenki írt már napló, fogalmazást, levelet egy távoli nagynéninek vagy barátnőnek.

Hogyan írj jövőnaplót?

A mostani életkorodhoz adj hozzá öt évet, majd jelenidőben írj arról, amilyen (lesz) az életed, mintha itt volna körülötted, itt és most élnéd át, méghozzá úgy, hogy minden a legnagyobb rendben van, minden a vágyaid szerint történik. Ne félj túlzásokba esni és túl fényesre festeni a képed, ez itt nem a “de”, az “ennek ellenére” vagy a “mi lesz, ha mégsem” ideje. Ne bánj szűkmarkúan az álmaiddal, írd le az ideális jövőt.

A következő témaköröket járd körbe, miközben fiktív naplóbejegyzésedet fogalmazod:
Milyen vagyok külsőleg?
Milyen belső tulajdonságaim / érzéseim / gondolataim vannak?
Milyen környezetben élek?
Kik vesznek körül? Milyenek az emberi kapcsolataim?
Ki vagyok, mivel foglalkozom?
Milyen sikereim vannak?
Mi tesz igazán boldoggá?

Ezen kívül persze írhatsz más témakörökről is, amik foglalkoztatnak és fontosnak tartod, hogy beépüljenek a jövőképedbe. A módszeren is alakíthatsz, ha szívesebben írsz levél formában, történetben vagy blogbejegyzésként.

A lényeg, hogy az ötéves terv bulihoz hasonlóan ne ess ki a játékból, lelkiismeret-furdalás nélkül játssz és éld bele magad a megjelenített jövőképbe.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s