Lendülj munkába! – A márciusi boldogságtervem tapasztalatai #1

Gretchen Rubin Boldogságterve nyomán én is elhatároztam, hogy havi témák és fogadalmak segítségével megpróbálom apró lépésekben boldogabbá tenni az életem. Boldogságtervem naplóját általában szombatonként olvashatjátok, további bejegyzések a boldogságterv címke alatt.

Csalós kicsit a cím, ahogy a márciusi boldogságtervem is megcsalt kicsit – hiszen nem a munkáról szeretnék most írni, ahogy az elmúlt heteim sem arról szóltak, hogyan lendültem bele a munkába, hanem hogy hogyan roppantam meg kicsit a terheim alatt…

Az jutott eszembe, amit Gretchen Rubin a Boldogságterv című könyvében írt, de én annyira pozitív szemmel akartam nézni, hogy csak második olvasásra vettem észre azt a gondolatot: hogy részben azért vágott bele boldogságtervébe, mert tudja, hogy egyszer baj, fájdalom, veszteség fogja érni (egyszer mindenkit az fog érni, aki kötődik és szeret), és ha így lesz, felkészült akar lenni, hiszen a boldog, kiegyensúlyozott emberek felkészültebbek, többet elbírnak.

Nos, nem mondom, hogy ez a mostani időszak most felkészülten ért engem… De igyekszem tanulni mindabból, ami velem történt-történik, és mindig egyre felkészültebb és felkészültebb lenni.

Figyelj magadra

Amit első körben vastagon szedve kihangsúlyoznék mindenki felé, az ez: figyelj a tested és az elméd üzeneteire! Komolyan. Feladatok ide vagy oda, nagy projektek ide vagy oda, nem lehet a végtelenségig halogatni azt, hogy megadd a szervezetednek, amit kér. (Ha erre járnék később, magamnak is azt üzenem: előbb-utóbb úgyis betegszabadság lesz a vége… Jobb előbb.)

Via hétfői inspirációjában olvastam ezt a nagyon bölcs kis példázatot:

Három tanítvány vitatkozik. “Az én mesterem annyira szuper, napokig kibírja evés nélkül!” Mire a másik: “Az én mesteremnek iszonyú önuralma van, napokig kibírja alvás nélkül!” Erre a harmadik: “Az én mesterem olyan bölcs, hogy ha megéhezik, eszik, ha pedig elfárad, alszik.”

Stresszűző taktikák Viától

Mivel valóban úgy alakult, hogy a produktív hónapom első felében nem voltam túl produktív, ellenben sokat forgattam Via blogját lelki (és fizikai) segélyért, ezért saját tapasztalatok helyett most szeretném az ő néhány bejegyzését ajánlani, amik segítettek:

Remek cikkek, jó olvasást hozzájuk!

Ti hogyan birkóztok meg a nyomással?

Hírdetés

Lendülj munkába! – A márciusi boldogságtervem tapasztalatai #1” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Boldogságterv – márciusi tapasztalatok, áprilisi fogadalmak | Kincsesfüzet

  2. Visszajelzés: Itt a szeptember: búcsú és újrakezdés a blogon | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s