Mormon péntek – A hitről

Az eheti mormon angolt kihagytam, de azért arra gondoltam, megtartom a mormon péntek rovatot.

Különösen mióta ismerem a mormon fiúkat és ismerkedek a vallásukkal, elkezdett foglalkoztatni a hit kérdése, ami olyasmi, ami hiányzik az életemből – nemcsak olyan értelemben, hogy nincs, hanem olyan értelemben is, hogy hiányolom.

Egyszer arról beszélgettünk a mormon fiúkkal, hogy miért hisznek Istenben, mit ad nekik a vallásuk. Azt felelték, hogy nagyon sok minden miatt nem kell így aggódniuk, például sosem tépelődnek azon, mi lesz a szeretteikkel vagy velük, ha meghalnak, de az is nagy segítség, hogy mindig van olyan forrás, amihez nyúlhatnak vagy akihez fordulhatnak, ha a hétköznapokban elbizonytalanodnak, ha válaszra vagy megerősítésre várnak.

Anélkül, hogy bírálni akarnám bárki hitét – hiszen épp arról van szó, hogy én is hinni vágyom -, az egyistenhit nem áll hozzám túl közel, egyszerűen nem tudok megbékélni egy mindenható tudat, személy voltának gondolatával. Amire viszont én is vágyom, az az, hogy megtaláljam azt a forrást, ami felé mindig fordulhatok, ha kétségem van, és ami megadja nekem azt a bizonyosságot, hogy jó úton járok, ami pontosan tudatja velem, mit kell tennem ahhoz, hogy biztonságban tudjam magamat és a szeretteimet, most és a jövőben.

Ti hisztek valamiben?

Hírdetés

Mormon péntek – A hitről” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Miért félünk a hittől? | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s