Fél éves a Kincsesfüzet

Fél évvel ezelőtt indítottam útjára a blogomat. Tudom, hogy a 25000. kattintás apropóján már ünnepeltem egy kicsit, de nézzétek el nekem, a blog most az én kis újszülöttem, akinek még minden apró mérföldkavicsát körbeujjongom.

Arra gondoltam, hagyok itt egy kis statisztikát az utókornak, és a karácsonyi évösszegző meme nyomán, ahol minden hónap első bejegyzését gyűjtöttem össze, áttekintem az elmúlt fél évet és kimazsolázom a személyes kedvenceimet.

Hat hónapos fennállása alatt a Kincsesfüzetre 157 bejegyzést írtam, amire tőletek összesen 276 hozzászólás érkezett. Összesen 26956 alkalommal kattintottatok a bejegyzésekre, ami töretlen ütemben növekszik, az oldalletöltések átlagos száma a júliusi napi 19-hez képest januárra napi 336-ra növekedett. A legaktívabb nap 2013. január 1-je volt, amikor 180 egyéni látogató összesen 527 alkalommal kattintott az írásaimra. A Kincsesfüzet Facebook oldalát már 70 olvasó figyeli.

2012. július 18-án indítottam útjára a blogot. Személyes kedvencem ebből a hónapból Teréz Anya idézete és az elmélkedésem ennek kapcsán a pozitív gondolatokról és szófordulatokról, valamint az egyperces hétköznapi gyakorlatok, a tükör-gyakorlat és Gretchen Rubin buszváró meditációja. A blog indításával egyidőben kezdtem el a rendszeres hála-bejegyzéseimet hétfőnként, amit egyetlen héten sem hagytam el, bár egyszer keddre csúszott. Februárban tumblr és twitter oldalt indítottam, és írtam az elmetérképezésről, Nick Vujicicről, a komfortzónáról és Barney Stinsonról, mint boldogságszakértőről. Szeptemberben elkezdtem a kreatív írással is foglalkozni itt a blogon is, írtam a tehetség megbecsüléséről, Randy Ingermanson regénytervező technikájáról, a hópihe-metódusról és Stephen King tanácsairól fiatal íróknak, de írtam egy hosszabb és részletesebb cikksorozatot a meditációról is kezdőknek (123. rész). Októberben megnyitottam kapuimat a vélemények felé, és örülök, hogy éltetek a lehetőséggel, névjegykártyákat kaptam, domaint vásároltam, hogy a kincsesfuzet.hu linkről is elérhető legyek, részt vettem a 2012-es Blog Action Day megmozduláson, írtam a grafológiáról, két részletben (12) feldolgoztam Chris Baty: No Plot? No Problem! c. könyvét és a novemberi regényíró kihíváson való részvételre buzdítottam az írói ambíciókkal bíró olvasóimat, írtam egy mókás bejegyzést arról, hogy mi nők milyen kemélyek vagyunk, és megosztottam veletek életem egyik sorsfordító élményét is. Novemberben felnőttségem kisebb-nagyobb titkainak összegyűjtésével és egy dallal gyászoltam, elkezdtem határidőnaplót vezetni, értekeztem az “akarom” szóról és a boldogság és a hála összefüggéséről. Decemberben regisztráltam a Kincsesfüzet Facebook oldalát, elhatároztam, hogy 2013-ban én is elindítom saját boldogságtervemet, amit meg is terveztem, kihagytam viszont a világvégét, az év végét pedig blogos meme-mel és mókás keresőszavak gyűjtögetésével ünnepeltem. Ami a januárt, legalábbis az eddig eltelt részét illeti, az évet Gretchen Rubin könyvének részletével indítottam, elcsábultam és regisztráltam Pinteresten, két részletben (12) írtam a kezdő blogger tapasztalataimról, és tegnap összegyűjtöttem az öt kedvenc blogomat.

Köszönöm, hogy mindezen osztozhattam veletek, és remélem, hogy még nagyon sokáig írhatok nektek és magamnak ennek a kincsesfüzetnek a lapjaira.

Ti melyik cikkeimet kedveltétek a legjobban, és mit látnátok itt szívesen a jövőben?

Hírdetés

Fél éves a Kincsesfüzet” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyszerű teljesítmény, összehasonlítva a júliusi és a januári oldalletöltéseket tényleg elmondható, hogy érdekli az embereket az amiről írsz. Persze a tartalomhoz szerintem nagymértékben hozzátartozik a blogger(ina) személyisége, ami a Te esetedben igazán példaértékű. Ez saját magad számára is egy pozitív visszajelzés a világtól.
    Csak így tovább, és látható a blogodon keresztül, hogy el fogod érni a céljaidat, csak tedd a dolgodat a magad és mások örömére! Írj! Írj és írj!

    • Nagyon köszönöm! ^^
      Ami a személyiséget illeti, épp a napokban beszéltünk róla a barátaimmal, hogy azért a blogon én is a szebbik orcámat mutatom ám, mert igyekszem nem panaszládának használni. :)

  2. Szerintem ez az igyekezet mint hozzáállás befolyásolhatja az egész életedet: ahogy a blogod nem panaszláda, úgy a gondolkodásod is egyre jobban elrugaszkodik a panaszkodás-elvűségtől (ha létezik ilyen szó). Így is lehet Rád jó hatással az írás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s