Top 5 blog, amiket olvasok

Ha már egyszer az a megtiszteltetés ért, hogy Szilvi blogján bekerültem a Top 5 olvasott blogba, és Éva kedvencei közt is szerepeltem, arra gondoltam, én is megmutatom nektek, kiket olvasok én.

1. Urban:Eve

Gondolom, meg sem lepődtök, hiszen annyit emlegetem, ajánlom Via blogját, természetes, hogy ő az egyik, akihez rendszeresen benézek. Magával ragadó stílusa, nyüzsgő életigenlése, kifogyhatatlan ötlettára, praktikus látásmódja az, ami magához láncolja az olvasó figyelmét. Viával egykorúak vagyunk, mégis a legőszintébben mondhatom, hogy bölcs nővérként tekintek rá sok szempontból, mert nőként akár lelki, akár praktikus kérdésekkel lapoztam fel a blogját vagy fordultam hozzá kérdéssel, nem volt még olyan, amire hihetetlen rálátással, érthetően és hasznosan ne tudott volna választ adni. Vigyázzatok, addiktív!

20130115-204434.jpg

2. Love Taza – Rockstar Diaries

Merő véletlenségből találtam rá Naomi, egy fiatal New York-i anyuka blogjára, amikor a mormon vallás után kutattam a neten. Bejegyzéseinek semmi köze a valláshoz, viszont soraiból és képeiből, két tündéri kisgyereke, fess férje és az ő arcáról csak úgy sugárzik a szeretet és a derű. Amellett, hogy csak úgy sütkérezzek, töltődjek a gyönyörűen fotózott, jó energiákkal átitatott képei között, két dologért járok el hozzá rendszeresen. Az egyik, hogy megpróbáljam valahogy eltanulni tőle, hogyan legyek “mormon mami”, anélkül persze, hogy mormon lennék, mert nagyon tetszik az a pozitivizmusra, szeretetre és összetartozásra épített családi légkör, ami elsősorban a gyermekei mosolyából süt letagadhatatlanul. A másik pedig az, hogy divat-tippeket lessek el tőle, Naomi ugyanis egy öltözködésben viszonylag szigorú, a visszafogott, mindig igényes megjelenést előíró vallás keretei között öltözködik divatosan, nőiesen, és – pont az én ízlésemnek megfelelő keretek között – vagányul. Egyébként Instagramon követem őt (taza) és a férjét (tiesandfries) is, és külön inspiráló a számomra figyelni azt, hogy Naomi férje, Josh hogyan látja a családjukat, hogyan figyeli ugyanakkora szeretettel a két kis manójukat, Eleanort és Samsont, mint Naomi, és hogyan támogatja a feleségét a blogolásban (is).
Ha angolul nem értetek, akkor is érdemes elkukkantani hozzá, a képek magukért beszélnek.

20130115-191818.jpg

3. Sikerkód blog

Nos, igaz, ami igaz, Szalay Ádámnak, a TV2 riporterének és a Sikerkód tréning oktatójának nincs valami sok ideje a blogolásra, a Sikerkód.hu blog része ritkán frissít, én sem járok minden nap arra, mégis, mivel valamennyi bejegyzése telibe talál, motivál, inspirál, megmozgat vagy elgondolkodtat, ezért nagyon kedvelem és jó szívvel ajánlom ezt az oldalt is.

20130115-224439.jpg

4. The Happiness Project

Gretchen Rubin bemutatását sem a nulláról kell kezdenem, iránta is rajongtam már itt a blogomon. Elsősorban a Boldogságterv c. könyve miatt szeretem őt, de blogját is szívesen olvasgatom, rövid gondolatokkal, videóüzenetekkel, boldogság-tippekkel, kreatív stratégiákkal, a könyvéből már ismert kissé csapongó gondolatvilággal szórakoztatja olvasóit. Ő elsősorban írónő, a könyve lapjairól sokkal jobban eltalál hozzám, de azért nagyon szeretem a blogját is.

20130115-225447.jpg

5. Csivitelés a rigófészekből

Kilike blogjára még kézimunkázós korszakomban találtam rá, de a kötött holmiknál sokkal nagyobb kincsre is akadtam nála. Rendszeres hála-bejegyzéseiből kezdtem el tanulni a hála mikéntjét és miértjét. Ő sem frissít gyakran, a kisfiait otthon nevelő-tanító anyukaként szintén elfoglalt életet él, de minden bejegyzése felüdít és felemel, nagyon szeretem olvasni a hálás hétfőit, azt, ahogy a hétköznapokat megragadja és megtalálja bennük a szépet, a jót, az értékeset.

20130115-230823.jpg

Ti kiket olvastok rendszeresen?

Ha van kedvetek, kedvenc (magyar, női blogger által íródó) blogotokat nevezzétek a Nők Lapja Café bloggerlány-versenyén! (A Kincsesfüzetet ne, mert nem felelek meg a feltételeknek, még túl fiatal a blog – majd jövőre, ha egy évvel idősebbek leszünk!)

Hírdetés

Top 5 blog, amiket olvasok” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Köszönöm a megemlítést, voltak, akik már átkukucskáltak a blogra :) Nagyon szuperek a Te kedvenceid is, bele-bele olvasgattam mindegyikbe :)
  Nem tudom, hogy észrevetted-e, de tegnaptól már csak a tagok szólhatnak hozzá a bejegyzésekhez, mert sikerült belefutni egy-két trollnak nevezett egyénbe, így kénytelen voltam megszigorítani a dolgokat :( Így ha továbbra is szeretnél hozzászólni, kérlek íratkozz fel a rendszeres olvasók közé :) Ezzel persze nem a tagok számát szeretném növelni, ez csak egy kényszer lépés volt :) De aki szívesen olvassa vagy szívesen szól hozzá, annak nem akadály. Vagy igen? :)
  Előre is köszönöm megértésedet! További szép napot és sok sikert a bloghoz! ♥
  Üdv: Szilvi (Pillecukor)

  • Örülök az átkattintásoknak, és persze, hogy megemlítelek, hiszen tényleg nagyon jólesett, nálad és Évánál is, látni, hogy ilyen fiatalka a blogom, de máris bekerült a kedvenceitek közé. ^^
   A szigort megértem, engem eddig elkerültek a trollok, legyen így továbbra is! :)

 2. Visszajelzés: Fél éves a Kincsesfüzet « Kincsesfüzet

 3. Visszajelzés: Életmentő inspirációk | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s