Az én boldogságtervem – 2013. januári fogadalmak

Most már igazán közel a jövő év kezdete, ezért éppen itt az ideje, hogy összeírjam a januárra tervezett fogadalmaimat a 2013-as boldogságtervemhez.

Vizsgaidőszak és ünnepek – ez mind olyasmi, ami szétzilálja a mindennapi rutinokat és a rendet körülöttünk. Pedig mióta megismerkedtem Viánál a FlyLady programmal, megtanultam nagyra értékelni a hétköznapi rutinokat.

Bár a vizsgaidőszakomnak még nincs vége, úgy érzem, a január, az új év kezdete (és az ünnepek elmúlta) megfelelő időszak lesz arra, hogy visszarázódjak a mindennapok rutinjaiba és újra rendet teremtsek magam körül.

Január – És lőn rend

 • Légy rutinos! – Ahogy írtam fent, januárban megpróbálom ismét megszilárdítani a FlyLady program adta hétköznapi rutinokat, amikből kiestem az utóbbi időben. Ezek nemcsak a lakásnak, de nekem is segítenek kívül-belül szépülni napról napra.
 • Csak egy dal! – A kedvenc FlyLady rutinom a napi 2×2 perc pakolászás, ami annyira kevésnek tűnik, és mégis olyan messzire vezet. Időzítő helyett én azonban a zenelejátszómat szoktam használni – napi egy dalnyi pakolás egy kritikus területen.
 • Ki a házból! – Az egyik legnagyobb kerékkötőm a lomtalanítás terén, hogy hiába zsákolok és dobozolok be dolgokat, csak egy töredékük hagyja el ténylegesen a házat, nagyobbik részüket csak tologatom innen oda, onnan ide. Ezen változtatnom kell – a kiselejtezett dolgoknak el kell hagyniuk a házat.
 • Élvezd a szabadnapokat! – Nemcsak a napi rutinokat kell tudni betartani, de ahhoz is érteni kell, hogy amikor megszegi őket az ember, azt úgy tegye, hogy a lehető legédesebben kiélvezze a “szabadnapot” (még ha a szabadnap valójában csak egy elhalasztott mosogatást jelent is). Nekem nagy gyakorlatom van abban, hogyan mérgezzem aggodalommal és lelkiismeret-furdalással a “szabadnapjaimat”, ideje gyakorolni az ebből való kilépést.

Nektek mik a bevált napi rutinjaitok?

Hírdetés

Az én boldogságtervem – 2013. januári fogadalmak” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A 2013-as évhez én is tudatosabban állok hozzá, tervezek és dokumentálok. A FlyLady-programom újraindításához átírom a Kontrollfüzetemet, felhasználva az eddigi tapasztalatokat. Egy új lefűzős mappa nekem szárnyakat ad :))).

 2. Szia! Én is egy ilyen boldogságterv-féleséget tervezek a következő évre és pont a rutinok lesznek középpontban nekem is januárban :)

 3. Jók ezek az általad tervezett rutinok.
  Kb. 2 hónapja kezdtem el beépíteni egy reggeli rutint, ami egy pár perces “Napüdvözlet” jógagyakorlat. 4-5X csinálom meg reggelente, még a mosakodás előtt. Eszméletlen jó ez a fajta reggeli testnyújtóztatás és tényleg csak 3-4 percet vesz igénybe.
  De vannak még terveim a napközbenre is, és tényleg egy-egy pozitív hozzáállás, egy-egy megszokott helyzet új lereagálási módja, egy dal, egy új gondolat, érzés (mondjuk a HÁLA) is válhat rutinná. Nekem most ez fog következni. :)

  • Valami rendszeres mozgás nekem is kellene – mindenképp kell majd egy egészség hónap is…
   A hála is jó rutin. Nekem az tett még jót, amikor megváltoztattam a kapcsolatomat a tükörrel. Rászoktattam magam, hogy ha tükörbe nézek, mindig elmosolyodjak, és mondjak pár kedves szót (gondolatban) magamról. :)

 4. Visszajelzés: Fél éves a Kincsesfüzet « Kincsesfüzet

 5. Visszajelzés: Az én boldogságtervem – január « Kincsesfüzet

 6. Visszajelzés: Az én boldogságtervem – 2013. márciusi fogadalmak | Kincsesfüzet

 7. Visszajelzés: Itt a szeptember: búcsú és újrakezdés a blogon | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s