Térj le az útról! – Gretchen Rubin tippjei

Gretchen Rubin Boldogságterv c. könyvében olvastam az alábbi tippeket arra, hogy hogyan térhetünk le kicsit a bejáratott útról, hogyan fedezhetjük fel rejtett érdeklődéseinket vagy találhatunk új témákat, inspirációs forrásokat.

  • Vezess érdeklődési naplót! – Ha észreveszed, hogy valami (egy cikk, egy riport, egy könyv, egy tárgy, egy hely, egy dal, stb.) különösen érdekel, azt jegyezd fel. Így képet kaphatsz az érdeklődésed olyan irányairól is, amik fölött egyébként elsiklanál.
  • Olvass el olyan újságcikkeket, amiket egyébként biztosan átlapoznál!
  • Állj meg olyan kirakatok előtt szemlélődni, amik előtt egyébként biztosan elsétálnál!
  • Fényképezz rendszeresen! Készíts képeket hétköznapjaid apró mozzanatairól!
  • Menj el az újságoshoz, és csukott szemmel, találomra válassz ki három magazint. Akármilyen távol áll is az érdeklődési körödtől, vedd meg, vidd haza és olvasd el! (Egyetlen felmentési eset, ha vakon véletlenül rányúlsz egy pornó magazinra – persze nem tilos hazavinni, de ha úgy látod jónak, azt becserélheted valami másra.)

Hírdetés

Térj le az útról! – Gretchen Rubin tippjei” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Az érdeklődési napló vezetése nagyon tetszik, ez akár egy önismereti feladatnak is jó lenne. Figyeld meg milyen dolgok érdekelnek! A napló összesítő visszaolvasása után már meg is tudhatod, hogy milyen területeken érezheted jól magad igazán… Ez nagyon tetszik!
    Bár nekem ez már meg van (mármint ismerem az érdeklődési köreimet), de lehet, hogy felfedezek majd valami teljesen újat a napló írása közben.
    Köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s