Felnőttségem titkai

November 26-a van. Pontosan egy évvel ezelőtt halt meg az anyukám.

Sokat töprengtem rajta, milyen építő gondolatot fogalmazzak meg ide magamnak mára. Hogy írjak-e a halandóságról, a pillanatok kihasználásáról, vagy a sírás fontosságáról. Valahogy egyik sem akart menni.

Egy éve az egyik munkatársam úgy kívánt részvétet: sajnálom, hogy ilyen hamar fel kellett nőnöd. Elgondolkodtatott ez a mondat, akkoriban sokat beszélgettünk a barátaimmal arról, hogy vajon tényleg így van-e, vajon egy szülő haláláig tényleg gyerek valaki, utána viszont valóban felnőtté válik? Nem jutottunk dűlőre akkor sem, azóta sem.

Viszont eszembe jutott Gretchen Rubin Boldogságtervéből a “felnőttségem titkai” rész, ahol az írónő azokat a kisebb-nagyobb tanulságokat gyűjti össze, amikre felnőtté válása során jött rá.

Nos, felnőttségem titkai-e vagy sem, minden esetre ha már a nagy gondolatokkal nem boldogultam, megpróbáltam összegyűjteni néhány kisebb tanulságot, amikre zömmel az elmúlt egy évben jöttem rá.

♥ Sírni márpedig szabad.
♥ Hibázni márpedig szabad.
A boldogság döntés kérdése.
♥ Az adóbevallást jobb szakemberre bízni.
♥ Én nem vagyok anya, én én vagyok.
♥ A rövid haj jól áll.
♥ A smink jól áll.
♥ A legapróbb rendrakás is rendrakás.
♥ Viselhetek kéket.
♥ Szeretem a halat.
♥ A blogolás is írás.
Hálásnak lenni jó.

Hírdetés

Felnőttségem titkai” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Olvasom az írásodat, és elgondolkodtat az, ahogyan Anyukád hiányáról írsz. Én még nem tapasztaltam meg ezt, így nem tudom, hogy hogyan fogom lereagálni az elvesztését, ha majd élesben lesz a dolog.
  2010-ben, amikor meghalt Szenes Iván, a lánya, aki nagyon szerethette, az egyik interjúban olyan boldogan beszélt az emlékekről, még meg is lepődtem, hogy teljesen elkerülte az a szomorúság, amit egy szülő elvesztése jelenthetett. Akkor Ő mondott egy mondatot, amit fel is írtam a határidőnaplómba, mert akkor, és azóta is egy kapaszkodónak tartom azt a mondatot. Talán segít Neked is!
  És a mondat: “Ő nem halt meg, csak VILÁGOT váltott!”

  • Köszönöm!
   Sajnos én még nem jutottam el olyan spirituális szintre – szeretnék pedig -, hogy a földön, az érzékelt valóságon túli életet ilyen hittel kezeljem. Remélem, egyszer eljön majd az ideje.
   De addig is köszönöm a bíztatásod.

 2. Visszajelzés: Fél éves a Kincsesfüzet « Kincsesfüzet

 3. Visszajelzés: Pajamas or so // Pizsama vagy olyasmi | Kincses Timi :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s