Váratlan időnyereség

Vidi Rita: Hagyd a dagadt ruhát másra – A női időgazdálkodás c. könyvében olvastam a következő tanácsot: használd ki a váratlan időnyereséget! A váratlan időnyereség is olyasmi, aminek felismeréséhez szemléletbeli váltásra lehet szükségünk, átbillenni pesszimistából optimistába, az események negatív értelmezése helyett a pozitív értelmezés felé hajlani. A váratlan időnyereséget ugyanis néha nehéz felismerni a hétköznapokban, mert bosszúságnak álcázza magát: egy lekésett vonat, egy lemondott találkozó, egy meghiúsult program, stb. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azon bosszankodni, hogy egy tervünk felborult, ahelyett, hogy megörülnénk annak, ami a rohanó világban az egyik legdrágább kincs: egy kis ajándék időnek. Ismerd fel az ezekhez hasonló bosszantó eseményekben váratlan időnyereséget, örülj neki, és töltsd ki valami olyannal, amire egyébként nem jutott volna időd, például olvass vagy meditálj egy keveset, sétálj egyet, szervezz rögtönzött kirándulást vagy más programot, érj végére egy feladatnak, amit régóta halogattál, mert nem volt időd.

Hírdetés

Váratlan időnyereség” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Há, ez jó ötlet :) A múltkor pont voltam konzultáción, és visszafele lekéstem a vonatot, a másik pedig késett, és majdnem háromnegyed órát vártam, mire jött a következő, és csak bosszankodtam. Most már viszont így fogom fel majd a dolgokat :)

  2. Micsoda jó kis elgondolás. :) Minél kézenfekvőbb, annál inkább nem vesszük észre, hogy mi mindent át lehet fordítani pozitívba.
    Hja, és külön köszönet a könyvajánlóért. Épp ilyesmit kerestem karácsonyi ajándékba. ;)

  3. Ezt a bejegyzést kedves figyelmeztetésnek veszem, hogy az elmaradt ma esti programom helyett végére érjek bizonyos régóta halogatott itthoni feladataimnak… Ki is kapcsolom a gépet gyorsan. Köszi Timi, pont erre volt szükségem!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s