10000

A hónap elején, a Kincsesfüzet 5000 kattintásos “születésnapján” azt a célt tűztem ki magam elé, hogy még a hónapban érjem el a 10000 megtekintést. Ezt a célszalagot az éjjel közösen át is szakítottuk, ezzel egy hónap alatt megduplázódott a blog korábbi nézettsége. Köszönöm az érdeklődéseteket és a kitüntető figyelmeteket!

Ezzel kapcsolatban eltöprengtem picit a blog születéséről, a vele kapcsolatos terveimről, reményeimről.

Jack Canfield: A siker alapelvei című könyve hatására fogalmazódott meg bennem a Kincsesfüzet ötlete. A sikerguru szerint azok az emberek igazán sikeresek, akik olyan dologgal keresnek pénzt, amit akkor is csinálnának, ha nem kapnának érte pénzt.

A blog indítása előtt blogger példaképemet, Viát is megkerestem levélben némi útmutatásért. Arra a kérdésemre, hogy hogyan ért el ekkora sikereket a bloggal, a fentihez hasonló választ adott: azt felelte, számára az írás olyasmi, amit akkor is csinálna, ha nem csinálhatná.

Utánagondolva, az írás számomra is olyasmi, amit azóta csinálok, amióta az eszemet tudom, kezdve azzal a mesével, amit egy méhecske kalandjairól magam írtam és illusztráltam első osztályos koromban, amint megtanultam írni. Azóta ilyen vagy olyan formában, kisebb vagy nagyobb nyilvánosság előtt, ezt vagy azt, de szakadatlanul írok.

Az írás az, amit akkor is csinálok, ha mást csinálok, hiszen amikor úgy döntöttem, hogy felhagyok a történetírással és kézműveskedésbe kezdek, akkor sem tudtam meglenni anélkül, hogy legalább blogot ne vezessek róla. És az írás az, amit akkor is csinálok, ha nem csinálok semmit. Van, aki dúdol a zuhany alatt, táncol porszívózás közben, vagy a vacsorát tervezi meg, míg a buszon mered kifelé az ablakon. Én folyamatos belső narrációval minden gondolatot, legyenek azok fantáziák, belső monológok, tervek, töprengések, visszaemlékezések vagy célok, úgy formálok és rendszerezek a fejemben, mintha azok egy könyv lapjain jelennének meg.

Azért vannak nagy reményeim a Kincsesfüzettel kapcsolatban, mert igyekeztem úgy felépíteni, hogy szinte mindenről írni tudjak itt, ami foglalkoztat. Hogy megtalálom-e benne a számításomat, majd megtudjuk idővel, de hogy valahol, valamilyen formában mindig írni fogok, azt elég valószínűnek tartom.

Ti megtaláltátok már azt, amihez olyan elvághatatlan szálak fűznek, mint engem az íráshoz? Amit akkor is csináltok, ha egy fillért sem kaptok érte? Amit akkor is csinálnátok, ha nem csinálhatnátok? Amihez akkor is visszatértek, ha szánt szándékkal fordultok el tőle? Ami annyira a részetek, hogy szinte akaratlanul is művelitek?

Nektek mi a szenvedélyetek?

Hírdetés

10000” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Gratulálok Timi! Ez igazán jó visszajelzés, hogy az életviteled, a gondolataid megfogalmazása sok ember számára ad valami pluszt. Engem is sok mindenben megerősítenek az irományaid, és inspirálóan hatnak rám posztjaid.
  Folyamatosan ismerkedek a blogolás technikájával, és tegnap sikerült beállítanom, hogy e-mailt is kapjak a blogod történéseiről, úgyhogy reggelente, online postabontáskor látom az új bejegyzéseket. És ez JÓÓÓ!
  Sok sikert kívánok Neked és minden blogolónak!
  http://ruraleve.blogspot.hu/

  • Nagyon örülök, köszönöm a bíztató szavakat, jó nézni, ahogy gyarapodtok, olvastok, érdeklődtök és pozitív visszajelzéssel láttok el! Ölellek, legyen szép napod! :)

 2. A szenvedély számomra érdekes dolog. Írni és kézműveskedni szeretek a legjobban, de még nem találtam meg a kettő közül azt, amelyiket jobban szeretném :)
  Amúgy meg gratula a célszalag átszakításához, én is naponta legalább 3x felugrok, megnézem, van-e valami újdonság, és mindig örülök neki, ha igen :) Szóval csak így tovább :)

  • \o/ Köszönöm! ^^
   Nem baj az, ha nincs egy ilyen szenvedélyed, ha tudod, mivel szeretsz foglalkozni, az is jó. Jack Canfield meg a Sikerkódosok szerint a siker titka az, hogy kitaláld, hogyan kereshetsz pénzt azzal, amit szeretsz. :)

 3. Visszajelzés: Így blogolok én – 1. rész « Kincsesfüzet

 4. Visszajelzés: Brian Tracy sikertippjei | Kincsesfüzet

 5. Művészetek, sport és önképzés (részben autodidakta módon tanulok).

  Sok olyan alkotásom volt amit létrehoztam és utána megsemmisítettem.

  Csakis én tudok róla, de ugyanúgy megvan a gondolataimban, az emlékeimben, viszont senki másnak nem mutattam meg.

  Más szóval: Megszültem de én is vettem el az alkotás “életét”.

 6. Visszajelzés: {Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Milyen az álomállás? | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s