Blog Action Day 2012 – A közösség ereje

Utolsó pillanatban, hirtelen ötlettől vezérelve és Via bejegyzésétől inspirálva iratkoztam fel a 2012-es Blog Action Day-re. Ez egy világméretű blogger megmozdulás, amelynek keretén belül a feliratkozott bloggerek az adott napon, október 15-én egy kijelölt témáról írnak, ezzel az együttes hatással is erősítve a téma súlyát.

Az idei téma a Power of We – a közösség ereje.

Úgy figyeltem meg, a közösséghez való viszonyulást egyfajta távolságtartás, reményvesztettség, cinizmus övezi. Ahogy nyílik ki a világ, úgy érezzük magunkat egyre apróbbnak, cselekedeteinket egyre súlytalanabbnak. Mégis ki vagyok én, és mit számít az, amit teszek vagy nem teszek? Mennyivel jut előbbre a világ, ha én teszek egy picinyke lépést előre?

Közeleg számomra egy szomorú évfordulókkal tűzdelt időszak – anyukám születésnapja, a halálának első évfordulója, halottak napja. Azonban ez emlékeztet arra is, hogy akkor, egy évvel ezelőtt mennyi jóságot kaptunk az emberektől, ismerősöktől és ismeretlenektől, a legapróbb dolgok formájában. Nehéz elmondanom, mennyit jelent az, hogy ingyen felhajtották egy nadrág szárát az üzletben, ahova gyászruhát venni mentünk, vagy hogy az évfolyamtársaim megírtak helyettem egy beadandó dolgozatot, aminek a határideje anyukám temetése után egy héttel volt.

Nem kell ahhoz tragédiának történnie – sem világméretű tragédiának, sem olyan világméretben elenyészően kicsi és jelentéktelen személyes tragédiának, mint az enyém volt -, hogy súlya legyen azoknak az apró dolgoknak, amiket teszünk.

Úgyhogy ne várjunk az alkalomra. Ne várjuk meg, míg elég nagynak érezzük magunkat ahhoz, hogy “számítsunk”, ne várjuk meg, míg valami világrengetőt tudunk tenni, ne várjuk meg, míg csatlakozhatunk egy mozgalomhoz, ne várjuk meg, míg valaki példát mutat nekünk. Csak tegyünk egy apró lépést, akkor, akkorát és amerre tudunk. Csak tegyünk valami egészen aprócska jót akkor, amikor közönyösek vagy cinikusak is maradhatnánk. És a tettünknek súlya lesz.

Hírdetés

Blog Action Day 2012 – A közösség ereje” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Fél éves a Kincsesfüzet « Kincsesfüzet

  2. Visszajelzés: Mormon péntek – Kicsiségek és közösségek | Kincsesfüzet

  3. Visszajelzés: Gondoljunk egymásra | Kincsesfüzet

  4. Visszajelzés: Blog Action Day 2013 – Blogolj az emberi jogokért! | Kincsesfüzet

  5. Visszajelzés: Aranyköpés és a tengeri csillagok | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s