Egész-ség

Az “egészség” szót általában a testi gondok hiányával, esetleg a lelki, szellemi állapotunk rendben létével azonosítjuk. A Dr. Kígyós Éva által tartott agykontroll tanfolyamon azonban hallottam egy olyan gondolatot, ami mélyen megragadt bennem. Sok mindenre rávilágított ez a gondolat, amit megfontolandónak tartok.

Az egészség kifejezés alapja az egész, a teljes, a megbonthatatlan egység fogalma. Egész-ség. Ez az egész-ség jelenti életünkben azt, hogy egészek vagyunk, minden tekintetben. Hogy nem darabolódunk fel lelkileg sem a munkánk, a családunk, a barátaink, a szórakozásunk, a személyes céljaink, a hitünk között. Életünk minden aspektusa összhangban van, kiegészíti és segíti egymást. Ha csak életünk egy részét (a fizikai létünket, a szellemi igényeinket, a lelkünk épségét, a szeretteinkkel való kapcsolatunkat, a megbecsülést és sikert adó munkánkat, stb.) hagyjuk kibillenni az egyensúlyból, az visszahat életünk más részeire is, és máris nem teljes a boldogságunk, nem vagyunk egészek.

Érdemes elgondolkodni ezen a fogalmon és tekintettel lenni életünk minden területére, hiszen így lehetünk valóban egész-ségesek.

Egész-ség” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Találd meg az életcélod! « Kincsesfüzet

  2. Visszajelzés: Adni és feltöltődni | Kincsesfüzet

  3. Visszajelzés: Boldogságterv #6 – Az ima: az elme, a lélek és a test állapota | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s