A célhoz vezető lépések

Legutóbb írtam a tervezett időbeosztásomról és ehhez kapcsolódóan Via otthonmunkás cikkénél is olvastam a teendőlista fontosságáról. A napi teendőlista hatalma, hogy a távoli céljainkhoz vezető, gyakran rettentő hosszúnak tűnő utat tiszta, egyszerű, apró lépésekre bontja.

Ehhez remekül használhatjuk az elmetérképnél tanultakat, hiszen egy központi témát (a célunkat) könnyedén részekre bonthatunk a segítségével.

Középre írjuk fel a célunkat, majd ezt a hozzá kapcsolódó elágazások mentén bontsuk fel olyan nagyobb feladatokra, amelyeket mindenképp el kell végeznünk ahhoz, hogy a célunk megvalósuljon. Az egyes feladatokat tovább bonthatjuk a feladat elvégzéséhez szükséges lépésekre, végül pedig a lépésekhez már könnyen hozzákapcsolhatjuk az egyes apró teendőket. Az elmetérkép rugalmasságából következik, hogy ha időközben jut eszünkbe, hogy egy fontos részfeladatot vagy lépést kihagytunk, azt is könnyedén be tudjuk illeszteni a nagy képbe.

Ha megvan a listánk a teendőinkről, rendeljünk hozzájuk határidőket, és így már lépésről lépésre fogjuk látni kijelölt utunkat a cél felé. A legjobb, ha a teendőket ezután beírjuk egy határidőnaplóba vagy asztali naptárba (én az utóbbira szavazok, az előbbit hajlamos vagyok csukva felejteni :)), és így minden munkanapunkon egy világos teendőlista áll majd előttünk.

Hírdetés

A célhoz vezető lépések” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Célok kijelölése Enikővel és Viával « Kincsesfüzet

  2. Visszajelzés: Tervezd meg 2013-at! « Kincsesfüzet

  3. Visszajelzés: Brian Tracy sikertippjei | Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s