A haza te vagy

A haza nem csak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem. A haza te vagy, szőröstül-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összessége életed alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is. (Márai Sándor)

Vannak dolgok, amik fölött csak ünnepekkor állunk meg. Az ünnepek értéke, hogy megtorpanásra késztetnek és lehetőséget adnak megtapasztalni valamit, amit aztán továbbvihetünk magunkkal a hétköznapokra.

Használjuk ki a nemzet ünnepét arra, hogy megtapasztaljuk azt, hogy nem elszeparáltan, egyedül álló magányos egységek vagyunk, hanem a részei vagyunk valami nagyobb egységnek, a nemzeti, és azon túl az egyszerű emberi összetartozás mentén, amihez nem szükséges vérségi viszony, szerelem, barátság vagy ismeretség. Érezzük meg, hogy közünk van egymáshoz, nyíljunk meg egy kicsit, és vigyük tovább ezt az érzést a hétköznapjainkba is.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s