Adjunk többet, mint amit elvárnak tőlünk

Jack Canfield és Janet Switzer: A siker alapelvei című könyvében olvastam arról, hogy a sikerhez vezető egyik lépcső az, hogy törekszünk rá, hogy igazi “klasszisok” legyünk. Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy olyan magunkkal szemben támasztott elvárások szerint élünk, amelyek kiemelnek minket a tömegből – nem feltétlen teljesítményünkkel, hanem akár jó modorunkkal, kifogástalan (rosszindulattól és pletykától mentes) kommunikációnkkal, figyelmességünkkel, becsületességünkkel.

Egyik módja annak, hogy klasszisok legyünk: adjunk többet, mint amit elvárnak tőlünk. Ennek remek példájával találkoztam ma, ami olyan jó érzéssel töltött el, hogy úgy gondoltam, megosztom.

A Manna Natúr Kozmetikumok oldaláról rendeltem shea vajat, tegnap fizettem ki a terméket. Még aznap megérkezett a barátságos hangvételű visszaigazló levél, mely szerint csomagom feladásra került, ma pedig már át is vehettem a futártól. Az egy napos átfutási idővel már önmagában többet adtak, mint amennyit elvártam, hiszen csomagolással, adminisztrációval, kiszállítással együtt három-négy napot minden további nélkül megengedtem volna nekik. De az igaz meglepetés a csomag felbontásakor ért. Az igényes fémtégelybe csomagolt krémen kívül a csomagban várt rám egy tízoldalas útmutató a Manna termékek használatához, egy 5%-os kedvezménykupon, egy ajándék szappan, egy díszes papírra nyomtatott, személyre szabott (Kedves Tímea! megszólítással kezdődő) üdvözlőlevél és egy szintén díszes papírra nyomtatott számla.

Több helyen vásároltam már úgy (akár személyesen, akár interneten), ahol kellemes meglepetések értek, akár a csomagolás vagy a termék igényességét, akár a csatolt ajándékokat tekintve, de mindeddig a Manna jár az élen abban, hogy hogyan adjunk többet, mint amit elvárnak tőlünk.

20120809-180353.jpg

Hírdetés

Adjunk többet, mint amit elvárnak tőlünk” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Ó, ez kedves tőlük. :) Engem ez egy másik szappanos vásárlásra emlékeztet – tudod, azt is te ajánlottad -, mikor szintén szép csomagolásban, külön kis kártyával kaptam meg a szappanokat. Ez a névre szóló verzió még aranyosabb, de annak is nagyon örültem akkor.

    • Igen, Eszter is nagyon igényes és kedves, rá sem lehet egy rossz szavam. :) De ez a csomag most tényleg olyan villámgyorsasággal jött és annyi extrával, hogy nem tudtam szó nélkül hagyni. :)

  2. Visszajelzés: Adj többet… szívből « Kincsesfüzet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s